Πρόταση Ποταμιού στο ΠΑΣΟΚ για ένα ‘νέο Κίνημα’

Πρόταση Ποταμιού στο ΠΑΣΟΚ για ένα ‘νέο Κίνημα’
Στιγμιότυπο από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπο τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόοπουλο σήμερα Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) Eurokinissi

Τι απόφαση έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού. Ποιος είναι ο στόχος

Πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού για συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ όποια από τις επόμενες μέρες επιλέξουν, διαβίβασε ο γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Παντελής Αβραμίδης, στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Ξεκαλάκη.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ένα «νέο Κίνημα», πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου, με κοινή συνέντευξη Τύπου της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η πρόταση έρχεται λίγο μόλις μετά το ξέσπασμα “πολέμου” μεταξύ των δύο κομμάτων, με τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί το Ποτάμι για διγλωσσία και για πρόθεση, να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Νωρίτερα, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αντάλλαξαν σκληρές ανακοινώσεις, με τη συζήτηση – προσπάθεια για δημιουργία τρίτου πόλου, να φαίνεται, να πέφτει στο κενό.

Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να αποστείλει γραπτά προχθές τις προτάσεις του προς το Ποτάμι, σε συνδυασμό με τις διαρροές του Σαββατοκύριακου, που το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη “χρέωσε” στη Χαριλάου Τρικούπη περί συμφωνίας στη συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά και συνένωσης Ποταμιού- ΠΑΣΟΚ, εκνεύρισε τη Σεβαστουπόλεως.

“Επιλέγουμε το γραπτό κείμενο ώστε ουδείς κακοπροαίρετος να έχει την δυνατότητα να δυναμιτίσει την προσπάθειά μας”, ανέφερε το ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας ένα χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου πρόεδρου και τη δημιουργία ενός νέου φορέα με ορίζοντα τον Απρίλιο του 2017.

Το Ποτάμι απάντησε με μία εξίσου αιχμηρή επιστολή, την οποία δημοσιοποίησε, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να δώσει στη δημοσιότητα και τις δικές του προτάσεις και τη συνοδευτική επιστολή που είχε αποστείλει μία μέρα πριν το Ποτάμι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα