Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η Ευρώπη αλλάζει και ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται βιβλίο

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η Ευρώπη αλλάζει και ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται βιβλίο
Greeces main opposition SYRIZA party Congress in the Indoor Hall of Tae Kwon Do in Paleo Faliro, Athens, Greece on January 3, 2015. / Tae Kwon Do , 3 2015. Nick Paleologos / SOOC

Οι μηχανές στο επικοινωνιακό team της Κουμουνδούρου έχουν πάρει φωτιά, απαντώντας καθημερινά στις επιθέσεις της ΝΔ με μια σειρά ξένων δημοσιευμάτων, τα οποία αναδεικνύουν την αλλαγή στάσης της Ευρώπης

Η στροφή στα καθημερινά μεγάλα προβλήματα θα είναι η βάση στην οποία θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το ερχόμενο διάστημα: ΕΝΦΙΑ, κόκκινα δάνεια, ληξιπρόθεσμες οφειλές, κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις αναμένεται να αναδειχθούν και μέσα από μικρά σποτ που θα ανέβουν στο διαδίκτυο το επόμενο δεκαήμερο.

Στην Κουμουνδούρου, όμως θέλουν να προβάλουν πως το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, καθώς, όπως εκτιμούν, η γηραιά ήπειρος φαίνεται πιο έτοιμη να δεχτεί τους νέους όρους διαπραγμάτευσης που θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο του τύπου βρέθηκε το «κούρεμα» του χρέους και η μη βιωσιμότητά του με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρονται σε τουλάχιστον 14 κύρια δημοσιεύματα τα οποία καταρρίπτουν τη στρατηγική της κυβέρνησης.

Ανάμεσα σε αυτά η Washington Post που τόνιζε πως «το χρέος της Ελλάδας είναι μη

βιώσιμο και η μόνη λύση είναι το κούρεμα. Οι εκλογές θα λειτουργήσουν σαν δημοψήφισμα κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από τους δανειστές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Die Zeit  ανέφερε πως «ένα γρήγορο κούρεμα συμφέρει όλους… και στη Γερμανία συζητείται ολοένα πιο ανοιχτά αυτό που ήταν μέχρι τώρα αδιανόητο: ένα νέο κούρεμα χρέους».

Μιλώντας για λογαριασμό της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί την έξοδο του από την ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ.

«Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε, «θέλουμε μία Ελλάδα, μέλος της ΕΕ, μέλος της ευρωζώνης και μέσα στο ευρώ, η οποία θα μπορέσει να ξεφύγει από την παρατεταμένη φτώχεια και την υψηλή ανεργία, να επιβάλει ένα δίκαιο φορολογικό καθεστώς και να μπει στην ανάπτυξη».

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε βιβλίο

Με “ιππότη πάνω σε λευκό άλογο” ικανό να δώσει στην ευρωπαϊκή Αριστερά μια δυνατότητα αντίδρασης, παρομοιάζει ο πρώην υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας στην Ιταλία, Στέφανο Ροντοτά, τον Αλέξη Τσίπρα, προλογίζοντας το βιβλίο του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη “Αλέξης Τσίπρας. Η Αριστερά μου”, που κυκλοφόρησε χτες στην Ιταλία.

“Το να ανήκει κανείς στην Αριστερά σημαίνει ότι πολεμά τις κοινωνικές αδικίες και μάχεται για μια καλύτερη κοινωνία με δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα” λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι σήμερα η Αριστερά καλείται να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, αλλά και να δώσει μάχη, ώστε η καταστροφική πορεία να σταματήσει και από την άλλη να συγκαλέσει πολλές δυνάμεις που θα δώσουν πνοή στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Live με τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας

Μέσω twitter θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις πολιτών απόψε στις 8 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι λάτρεις των social media και όχι μόνο θα θέτουν τα ερωτήματά τους χρησιμοποιώντας ένα ενδεικτικό hashtag το οποίο θα ανακοινωθεί 2 ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απαντά σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση και η συνέντευξη θα διαρκέσει 1 ώρα και 15 λεπτά. Ο κώδικας ενσωμάτωσης του live stream θα διατεθεί πριν την συνέντευξη από το avgi.gr. Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται από ομάδα πολιτών.

Μετά την Μακεδονία και τη Θράκη τα ταξίδια για τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε Ρόδο, Πάτρα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη με τελευταίο σταθμό την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, πιθανότατα στο γήπεδο του Tae Kwon Do.

Την Κυριακή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η διακαναλική συνέντευξη του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα