Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός

Πέθανε ο δημοσιογράφος και στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέας Παπανδρέου

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο Κώστας Γερονικολός εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες πριν τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, αλλά και κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, με τελευταίο του πόστο στην αρχισυνταξία του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στα 19 του χρόνια από την εφημερίδα “Ανένδοτος”. Εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβύτερου και συνδέθηκε στενά με τον μετέπειτα ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά το τέλος της δικτατορίας ανέλαβε κοινοβουλευτικός συντάκτης στο “Βήμα”, εργάστηκε στο “Έθνος”, τη “Νέα Πολιτεία”, την “Ημερησία”, την “Αθηναϊκή” και την “Ελεύθερη Γνώμη”. Το 1984 διετέλεσε εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας “Ρωμιοσύνη” και από το 1986 εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας “Δημοκρατικός Λόγος”.

Παράλληλα και λόγω της στενής σχέσης με τον Ανδρέα Παπανδρέου διατέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με προσωπική απόφαση του ιδρυτή του.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του αποθανόντος, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ. “Ο Κώστας Γερονικολός υπήρξε μια δυναμική δημοσιογραφική φωνή, με πολυετή διαδρομή που τη χαρακτήριζε πάντοτε η μαχητικότητα και η σοβαρότητα. Ένας δημοσιογράφος που έζησε από κοντά τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα του καιρού μας, έδωσε αγώνες για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, κάποιους μάλιστα στις πιο δύσκολες στιγμές της, αφήνοντας βαθύ το αποτύπωμα του στο τοπίο του μεταπολιτευτικού Τύπου. Στην οικογένεια του απευθύνουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα