Πώς θα κατακτήσεις μία θέση στον επαγγελματικό χώρο

Πώς θα κατακτήσεις μία θέση στον επαγγελματικό χώρο
Shuttershock

Ποια είναι τα βασικά εκείνα προσόντα που πρέπει να έχεις και που θα σε βοηθήσουν να διεκδικήσεις με επιτυχία την επόμενη εργασιακή θέση

Σύμφωνα με τα στατιστικά, κατά μέσο όρο ο άνθρωπος που θα λάβει το βιογραφικό μας, από τη στιγμή που είναι επαγγελματίας και γνωρίζει τι ψάχνει για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, θα αφιερώσει σε αυτό 5 με 7 δευτερόλεπτα, τα οποία θα του είναι υπεραρκετά ώστε να αποφασίσει αν θα ασχοληθεί ή όχι περαιτέρω με την περίπτωσή μας.

Σύμφωνα λοιπόν με ορισμένους από τους πιο καταξιωμένους HR Managers, τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τη διαφορά είναι τα εξής:

CV, το προφανές

Ένα καλό βιογραφικό σημείωμα δεν σημαίνει απαραίτητα “δυνατή” επαγγελματική εμπειρία. Το να “αιχμαλωτίσεις” το βλέμμα αυτού που θα λάβει το βιογραφικό σου σημαίνει πως μπορείς να ιεραρχήσεις την παρουσίαση συγκεκριμένων πληροφοριών, να τις δώσεις με σαφή τρόπο, να δομήσεις τη ροή των στοιχείων και να προβάλεις τον εαυτό σου ως μια συγκροτημένη προσωπικότητα. Οπότε ξέχνα τα “χαοτικά” βιογραφικά, με τις άχρηστες πληροφορίες και τα ασύνδετα δεδομένα, γιατί εκτός του ότι δεν βοηθούν τον παραλήπτη να σε γνωρίσει, αντανακλούν και τη λάθος εικόνα για σένα.

Shuttershock

Πολύ καλή γνώση αγγλικών

Σίγουρα δεν περίμενες να το μάθεις από εμάς πως ένα πολύ καλό επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας σου δίνει πολλά πλεονεκτήματα:  σου ξεκλειδώνει σίγουρα πολλές πόρτες στο επαγγελματικό επίπεδο, σε απελευθερώνει στα ταξίδια σου και ​στις συναναστροφές σου με άτομα από άλλες χώρες, σε κάνει “πολίτη του κόσμου” και δίνει γενικότερα ένα μεγάλο “boost” στην αυτοπεποίθησή σου. Αυτό το ξέρεις. Εκείνο που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι υπάρχει τώρα ένας “έξυπνος” τρόπος να το πετύχεις: το σύστημα εκμάθησης English SUPERFAST , το οποίο σου εγγυάται εκπληκτικά αποτελέσματα σε express χρόνο και χαμηλό κόστος.

Το πιθανότερο όμως είναι πως έχεις ήδη προσπαθήσει να μάθεις αγγλικά και δεν τα έχεις καταφέρει. Γιατί αυτή η φορά να είναι διαφορετική; Οι δημιουργοί του English SUPERFAST μας εξηγούν πως οι συγγραφείς των σχολικών βιβλίων, συνήθως Άγγλοι ή Αμερικανοί, εφαρμόζουν μία μεθοδολογία εντελώς ακατάλληλη για ανθρώπους με μητρική γλώσσα την ελληνική. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια νέα μέθοδο εκμάθησης, ειδικά για Έλληνες που αντί να σε βάζει να αποστηθίζεις ατέλειωτους κανόνες, σου μαθαίνει την ιδιαίτερη λογική της Αγγλικής γλώσσας που μπορεί να μας φαίνεται δύσκολη, ενώ την πραγματικότητα είναι απλούστατη. Έτσι μαθαίνεις το ένα και ξέρεις πολλά, γλιτώνοντας κόπο, χρόνο και χρήμα.

Κι αν κάπου κολλήσεις, σου δίνει δωρεάν 24ωρη λύση αποριών. Διαθέτει 2 βασικά προγράμματα το Basic (75 ώρες μελέτης) και το Master (120 ώρες μελέτης) ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σου. Πάνω στο καθένα από τα βασικά προγράμματα μπορείς αν θες να “κολλήσεις” και άλλα μικρότερα πακέτα και να φτιάξεις μόνος σου το προσωπικό σου cocktail Αγγλικών. Το περιβάλλον του θυμίζει cartoon, είναι διαδραστικό, περιλαμβάνει multimedia, και οι ασκήσεις του είναι σαν να ανεβαίνεις επίπεδα σε game. Ποτέ ξανά τα αγγλικά δεν θα είναι το εμπόδιο σου για να διεκδικήσεις μια δουλειά, αντιθέτως, θα είναι το προσόν σου!

Shuttershock

 

Ορατή διαδικτυακή παρουσία

Δεν αρκεί ένα ενημερωμένο LinkedIn προφίλ. Θα πρέπει να όταν κάποιος κάνει google το όνομά σου να μπορεί να βρει κάποιες βασικές πληροφορίες για σένα που θα αποδεικνύουν την ενασχόλησή σου -ερασιτεχνική ή επαγγελματική- και θα επιβεβαιώνουν τα προφίλ που έχεις “χτίσει” στο βιογραφικό σου.

Επένδυσε σε αυτό που κάνεις

Δικτύωση, μετεκπαίδευση, δημοσιεύσεις, παρουσία σε events… Εσύ ξέρεις τι ταιριάζει καλύτερα σε σένα, στον χαρακτήρα και στο αντικείμενό σου, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως δεν αρκεί ένα πτυχίο για να ξεχωρίσεις στον τομέα σου. Χρειάζεται το ένα παραπάνω βήμα που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις, θα σου δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι, τις γνώσεις και την ευχέρεια να διεκδικήσει με σιγουριά την επόμενη θέση. Και μην ξεχνάς πως η κάθε συνέντευξη είναι από μόνη της μια πολύτιμη εμπειρία.

Μην τo βάζεις κάτω και καλή επιτυχία!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα