Πόλεις-παράδεισοι για τους 20άρηδες και τους 30άρηδες

Πόλεις-παράδεισοι για τους 20άρηδες και τους 30άρηδες

Εκεί όπου οι νέοι βρίσκουν το καλύτερο περιβάλλον για να σπουδάσουν, να εργαστούν και να ζήσουν τη ζωή τους

Πολλές πόλεις στον κόσμο διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης να ζεις. Κάποιες είναι πραγματικά εξαιρετικές, αλλά όταν μιλάμε για τις προτιμήσεις των νέων τα κριτήρια αλλάζουν θεαματικά. Το Βανκούβερ μπορεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ερευνών για τη συνολική του εικόνα, αλλά είναι πανάκριβο και ο καιρός είναι πάντα λίγο καλύτερος από καταχείμωνο. Αντίστοιχα, το Όκλαντ είναι πολύ μακριά από οπουδήποτε, ενώ οι πλούσιες αραβικές χώρες δεν φημίζονται για την ανεκτικότητα τους.

Οι νέοι επιλέγουν με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από εκείνα των επιχειρηματιών, των εταιρειών ή των οικογενειαρχών και οι πρώτες τους επιλογές στον κόσμο είναι εκείνες που παίρνουν υψηλό βαθμό στις ευκαιρίες διασκέδασης και εργασίας, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τις συμφέρουσες τιμές, την πρόσβαση στη θάλασσα κ.ά. Για να καταλήξουμε στη λίστα μας συνεκτιμήσαμε τα παραπάνω, αλλά και τη γνώμη ερευνών όπως του BestPlaces από τον οργανισμό Sperling και το Quality of Living Survey του οίκου Mercer.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

 

Τα δημιουργικά πνεύματα συναντιώνται εδώ· από ζωγράφοι μέχρι μηχανικοί λογισμικού και από επίδοξοι σεφ μέχρι επίδοξοι εκατομμυριούχοι. Οι άνθρωποι εδώ αγαπούν τις νέες ιδέες και τις νέες εμπειρίες ενώ ο νεοφερμένος έχει πάντα πολλά πράγματα να ανακαλύψει. Όχι και τόσο οικονομικό στο φαγητό -είναι, ωστόσο, ο παράδεισος του γκουρμέ-, καθόλου οικονομικό στη στέγη, πολύ οικονομικό στις happy hours των μπαρ.

ΣΙΑΤΛ

 

Αν ξεπεράσεις τον καιρό -βρέχει όσο και στο Λονδίνο- όλα τα άλλα είναι υπέροχα. Ζωντανή πόλη, με ιδιαίτερη μουσική σκηνή, κινηματογραφικό φεστιβάλ που διαρκεί ένα μήνα, οικονομική δραστηριότητα που ευνοεί τόσο τους νέους επαγγελματίες όσο και τους νέους επιχειρηματίες, κοντινές εκδρομές σε εκπληκτικά μέρη, παραλίες, αθλητικά γεγονότα κ.ά.

ΒΙΕΝΝΗ

Υπάρχουν νέοι που τους αρέσει η τάξη, η ηρεμία, η καθαριότητα και η κλασική μουσική. Που εκτιμούν τις καλές τέχνες, τα ιστορικά μουσεία, την αυτοκρατορική αρχιτεκτονική και την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της φιλαρμονικής. Για αυτούς ο παράδεισος λέγεται Βιέννη και στον κόσμο δεν υπάρχει όμοιός της. Επιπλέον, η πόλη η καλύτερη του κόσμου για να ζει κανείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, σύμφωνα με την έρευνα της Mercer.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα