Τέλη Μαρτίου και βλέπουμε η πλήρης λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών

Τέλη Μαρτίου και βλέπουμε η πλήρης λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών
ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) Eurokinissi

Σε περίπου ενάμιση μήνα πρέπει να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα εισροών-εκροών, ωστόσο ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση. Μείωση του ΕΦΚ ζητούν οι πρατηριούχοι. Σε ποιους νομούς θα τεθεί σε λειτουργία

Προς διερεύνηση είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή παράταση στη διασύνδεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τα συστήματα εισροών-εκροών, όπως έγινε γνωστό στην ημερίδα που διοργάνωσε την Κυριακή (16/02) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Καυσίμων.

Να σημειωθεί ότι το σύστημα θα πρέπει να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα τέλη Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γ. Ασμάτογλου υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ότι διαφαίνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση για την εισαγωγή των στοιχείων των συστημάτων εισροών εκροών των πρατηρίων στην ΓΓΠΣ, όσο και για τις καταληκτικές ημερομηνίες εισαγωγής των τεχνικών χαρακτηριστικών των εγκαταστατών στο Μητρώου της ΓΓΠΣ.

Ο εκπρόσωπος της ΓΓΠΣ Θ. Παγτζής, τόνισε, από την πλευρά του, ότι το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης, αναλόγως των συνθηκών, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ασμάτογλου επεσήμανε ότι ε τον πλήρη έλεγχο της αγοράς καυσίμων δεν θα υπάρχει πλέον λόγος για το ΥΠΟΙΚ να διατηρεί τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης

Στόχος είναι ο έλεγχος του λαθρεμπορίου καυσίμων από τα πρατήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλους πέντε νομούς της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, το σύστημα ελέγχου του λαθρεμπορίου θα έχει τοποθετηθεί και σε αλλά σημεία εμπορίας καύσιμων, όπως κλειστές αποθήκες, διυλιστήρια, και σε τερματικά σημεία μεταφοράς των καύσιμων προς τη θάλασσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα