Με 4,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με 4,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
An envelope falls into a ballot box. Greeks go to the polls on Sunday for the European elections and the second round of the local elections. Up to 350 million Europeans are eligible to vote in elections to the European Parliament taking place on May 22-25 in all 28 EU member states. Thessaloniki, Greece on May 25, 2014. Konstantinos Tsakalidis

Συσπείρωση και αύξηση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων καταγράφει νέα δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας

Στις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες σταθεροποιείται η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων σε νέα δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,5% έναντι 27% της Ν.Δ., καθώς τα δύο κόμματα καταγράφουν την ίδια αύξηση της τάξεως του 2%, από την προηγούμενη μέτρηση που είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες, όταν είχαν 29,5% και 25% αντίστοιχα.

Το Ποτάμι ανακτά 1,5% της δύναμής του και βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6,5%, οριακά πάνω από τη Χρυσή Αυγή, η οποία κινείται σταθερά στο 6%, ποσοστό που εξασφαλίζει και το ΚΚΕ (5% στην προηγούμενη μέτρηση). Η πόλωση πιέζει το ΠΑΣΟΚ που χάνει μία μονάδα και υποχωρεί στο 3% (από 4%). Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες παρουσιάζουν άνοδο και αγγίζουν το όριο εισόδου στη Βουλή με 3% (2%), ενώ το νεοσυσταθέν Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, στην πρώτη μέτρησή του από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εξασφαλίζει μόλις 2%.

Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα, για άλλη μια φορά καταγράφεται σαφώς η επιθυμία για κυβερνήσεις συνεργασίας. Το 31% επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση, το 18,5% επιθυμεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 14,5% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας όπου η Ν.Δ. θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα. Αντίθετα, το 18% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το 10,5% της Ν.Δ.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα