Πατρίδα, θρησκεία, οικονομία: Μη ψήφος στη ΝΔ ίσον ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ

Πατρίδα, θρησκεία, οικονομία: Μη ψήφος στη ΝΔ ίσον ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ//ΕΚΛΟΓΕΣ25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.(EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) eurokinissi

Με στόχο τη συσπείρωση εκ δεξιών και τη συλλογή ψήφων και πέραν των κεντρώων ορίων της Ν.Δ από ψηφοφόρους που ανησυχούν για την προοπτική μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κορυφώνεται η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία

Στο τρίπτυχο “πατρίδα, θρησκεία, οικονομία” εξακολουθεί να κινείται η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία, με επικεφαλής και κύριο άξονα αυτής τον Αντώνη Σαμαρά.

Στόχος είναι η συσπείρωση εκ δεξιών και η συλλογή ψήφων και πέραν των κεντρώων ορίων της Νέας Δημοκρατίας από ψηφοφόρους που ανησυχούν για την προοπτική μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατά βάση θα ψηφίσουν για να καταψηφίσουν.

Την αρνητική αυτή ψήφο φιλοδοξεί να εισπράξει η Ν.Δ, για αυτό μετά το πρώτο θετικό τηλεοπτικό σποτ με πρωταγωνιστή τον κ.Σαμαρά, ακολούθησαν δύο νέα αρνητικά σποτ (στα οποία όμως δεν εμφανίζεται ο πρωθυπουργός), εκ των οποίων το πρώτο συνδέει τις εικόνες από τη διαδήλωση στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας με τη γαλάζια καταγγελία περί αφοπλισμού της αστυνομίας από το ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο προβάλλει την ανησυχία ενός αναποφάσιστου ψηφοφόρου για το ενδεχόμενο κατάσχεσης των καταθέσεων του.

Τα τηλεοπτικά πλάνα από το δημαρχείων των Φιλιάτων στην Ήπειρο με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει να κατέβουν οι θρησκευτικές εικόνες, εντάσσονται σε μία τακτική βάσει της διαπίστωσης ότι ειδικά στην επαρχία το πιο συντηρητικό ακροατήριο φοβάται ακόμη και την απαγόρευση άσκησης λατρευτικών καθηκόντων από μία αριστερή κυβέρνηση, όπως έλεγαν γαλάζια στελέχη.

Όσο για το πιο κεντρώο ακροατήριο που δεν συγκινείται από πατριωτικές και θρησκευτικές αναφορές, αλλά φοβάται για τις οικονομικές εξελίξεις σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής, το μήνυμα από την ομιλία Σαμαρά ήταν ξεκάθαρο: Είστε μαζί μας ή με το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μη ψήφος στη Ν.Δ, ισοδυναμεί με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί ο “βομβαρδισμός” ανακοινώσεων της Ν.Δ και τα εγκαίνια του “παρατηρητηρίου δηλώσεων ΣΥΡΙΖΑ” από τη Συγγρού, αλλά και η αξιοποίηση της -επισήμως χωρίς σχέση με τη Ν.Δ- ιστοσελίδας mathetonsyriza.com στη μάχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος είναι να πεισθούν οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοστολογημένο και ότι οδηγεί ως μονόδρομος σε σύγκρουση με την Ευρώπη (και προς τούτο προβλήθηκαν από τη Συγγρού οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα), άρα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, αλλά ένα επικίνδυνο πείραμα. Αυτή η τακτική αποδόμησης της κυβερνησιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα, καθώς ακόμη και εάν οι επιθέσεις απαντώνται, ο στόχος δηλαδή η καλλιέργεια της αμφιβολίας στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, θα έχει επιτευχθεί.

Ο κ. Σαμαράς απόψε στις επτά θα μιλήσει στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» στο Αγρίνιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα