Κυρανάκης: ‘Το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι να μην τα παρατάς ποτέ’

Κυρανάκης: ‘Το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι να μην τα παρατάς ποτέ’
www.facebook.com/langpeterphotography

Ο επικεφαλής της νεολαίας του ΕΛΚ και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλάει στο NEWS247, για τη βράβευση του, από το περιοδικό Forbes. Πως υποδέχτηκε τη διάκριση, τι μήνυμα δίνει στην επόμενη γενιά και ποιος είναι ο επόμενος προσωπικός του στόχος

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, η χώρα μας έχει φιγουράρει σε χιλιάδες δημοσιεύματα σε όλα τα διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, τις περισσότερες φορές με τον πιο επικριτικό και αρνητικό τρόπο. Παρουσιάζεται ως το παράδειγμα προς αποφυγή και οι “τεμπέληδες” και “αναξιόπιστοι” Έλληνες ως οι φτωχοί συγγενείς μιας πλούσιας ένωσης κρατών-μελών. Στερεότυπα που τείνουν να εδραιωθούν στις συνείδησεις των Ευρωπαίων πολιτών και που για να ανατραπούν χρειάζεται δουλειά πολύ.

Ωστόσο, προσφάτως ήρθε ένα δημοσίευμα εκ δια μέτρου αντίθετο με τα παραπάνω. Το διεθνούς κύρους περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους 30 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη κάτω των 30 ετών. Ανάμεσά τους, στην κατηγορία πολιτική, βρίσκει κανείς το όνομα του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, επικεφαλής της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και αναπληρωτή εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, που είτε συμφωνεί κανείς ή όχι με τις πολιτικές του απόψεις, δε μπορεί να μην του αναγνωρίσει το ήθος και την εργατικότητά του.

 

Ο ίδιος αποκαλύπτει ,στο NEWS247, πως υποδέχτηκε αυτή τη διάκριση, τι συμβουλεύει τόσο τους συνομήλικους του όσο και την επόμενη γενιά, και ποια σχέδια κάνει για το μέλλον.

“Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα, γιατί οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια λείπουμε από τέτοιες λίστες. Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος γιατί ήταν και η τελευταία φορά που μπορούσα να μπω σ’ αυτή τη λίστα καθώς σε λίγους μήνες γίνομαι 30. Η μεγαλύτερη συγκίνηση έρχεται όμως όταν κοιτώντας πίσω θυμάμαι πολλές καταστάσεις που με έφτασαν στο σημείο να πω “θα τα παρατήσω όλα”, ” δεν αξίζεις να προσπαθείς” , αλλά τελικά αν δεν τα παρατάς ποτέ στο τέλος δικαιώνεσαι. Εξάλλου, στην πολιτική οι απογοητεύσεις είναι πολλές και χρειάζεται να έχει κανείς γερό στομάχι.

Αν βάζεις στόχους, πιστεύεις στον εαυτό σου και δεν τα παρατάς ποτέ, πετυχαίνεις

Εγώ δεν κατάγομαι από πολιτική οικογένεια, σπούδαζα στη Νομική που κάθε δύο μήνες είχε κατάληψη, δούλευα part-time σε ένα κατάστημα ρούχων και δεν ήξερα καλά Αγγλικά. Παρ’ όλα αυτά,  δεν το έβαλα κάτω. Και αυτό είναι και το μήνυμα που δίνω σε όλους τους νέους που είναι απογοητευμένοι από την κατάσταση στη χώρα μας ότι αν βάζεις στόχους, πιστεύεις στον εαυτό σου και δεν τα παρατάς ποτέ, τότε πετυχαίνεις.”

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης διακρίθηκε βέβαια στην κατηγορία πολιτική, στην οποία οι νέοι τα τελευταία χρόνια έχουν γυρίσει περίτρανα την πλάτη, από τη μία χρεώνοντας της τα δεινά του τόπου και από την άλλη θεωρώντας πως πρόκειται για μια κλειστή λέσχη ανθρώπων στην οποία οι ίδιοι δεν έχουν θέση. Ο Κωνσταντίνος βλέπει όμως τώρα μια χρυσή ευκαιρία.

Τώρα είναι η ώρα των νέων για την πολιτική

“Όλα τα κόμματα ,ανεξαιρέτως,  ψάχνουν σήμερα απεγνωσμένα να βρουν νέους ανθρώπους γιατί έχουν καταλάβει ότι με παλιά υλικά δε φτιάχνεις κάτι νέο. Η συγκυρία, αν και κακή πολιτικά, είναι καλή για νέους που θέλουν να μπουν τώρα στην πολιτική και να αλλάξουν πράγματα, γιατί θα βρουν ανοιχτές πόρτες.

Και αν ξέρουν οι ίδιοι, τι πορεία θέλουν να ακολουθήσουν, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ευκαιρίες αρκεί να τις αξιοποιήσουν. Δεν γίνεται να αλλάξεις πράγματα γκρινιάζοντας από τον καναπέ,  από το facebook ή το twitter. Οπότε, όποιος νέος θέλει να μπει στην πολιτική τώρα είναι η ώρα, αρκεί αν έχουν όραμα και γερό στομάχι.” σημειώνει και σπεύδει αμέσως να ξεχωρίσει και άλλους τομείς στους οποίους οι νέοι μπορούν να διακριθούν.

 

“Η επιχειρηματικότητα και η επιστήμη είναι δυο τομείς στους οποίους έχουμε πραγματικές ευκαιρίες διάκρισης, γιατί οι Έλληνες έχουμε επιχειρηματικό μυαλό. Έχω πολλούς νέους στον κύκλο μου οι οποίοι συνειδητά πλέον όχι μόνο δε θέλουν να δουλέψουν στο δημόσιο, αλλά θέλουν να επιχειρήσουν μόνοι τους. Θεωρώ πως η νέα γενιά μπορεί να φτάσει σε επιχειρηματικότητα τα επίπεδα πολλών προηγμένων κρατών και στην Ευρώπη αλλά και στα επίπεδα των ΗΠΑ.

Δυστυχώς όμως όπου και να πάνε στο εξωτερικό υπάρχει η ταμπέλα του Έλληνα που δεν τον εμπιστεύονται γιατί η κατάσταση είναι έτσι όπως είναι, και  ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί αυτό είναι να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, και να επιχειρούμε, εντός και εκτός Ελλάδος.  “Όλοι οι Έλληνες που πηγαίνουν στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στην Αμερική αλλάζουν τα στερεότυπα. Από την μια στεναχωριόμαστε που φεύγουν αυτά τα λαμπρά μυαλά αλλά από την άλλη, αυτοί είναι που αλλάζουν το brandname της χώρας.”

Ποιος είναι όμως ο επόμενος προσωπικός στόχος του Κωνσταντίνου Κυρανάκη; Τι όνειρα κάνει και ποια σχέδια έχει για το μέλλον;

Κλείνει ο κύκλος των πολιτικών νεολαιών

“Μετά από τη συμπλήρωση εφτά ετών παρουσίας στη νεολαία του ΕΛΚ και μετά τη συμπλήρωση των 30 μου τον Απρίλιο, κλείνει για μένα ένας πολύ μεγάλος κύκλος της ενασχόλησης με τις πολιτικές νεολαίες, στις οποίες αφιέρωσα πάνω από μια δεκαετία συνεχούς δράσης, και είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, και το πιο ωραίο μέχρι τώρα. Θέλω απ’ οποίο πόστο και να έχω στο μέλλον είτε εντός είτε εκτός πολιτικής να μπορώ να κάνω πράγματα για τους νέους” μας λέει θέλοντας με διπλωματικό τρόπο να αποφύγει να ρίξει νερό στο μύλο των σεναρίων που τον θέλουν να κατεβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Δεν μας κρύβει ότι ενδεχομένως να αποτελεί μια σκέψη, αλλά όπως λέει παραμένει προσηλωμένος στα σημερινά του καθήκοντα, παραπέμποντας την όποια περαιτέρω απασχόληση στην ώρα των επίσημων αποφάσεων.

‘Επόμενος στόχος για μένα, είναι ότι κάνω να το κάνω καλά. Έχω αναλάβει μια ευθύνη στη ΝΔ και θέλω να προσπαθήσω να εκπροσωπώ καλύτερα από ότι το κάνω σήμερα και το κόμμα  και τον Κυριάκο Μητσοτάκη” σημειώνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα