ΝΔ: Ανεβάζει αντιπολιτευτικές ‘στροφές’ ενόψει του συνεδρίου

ΝΔ: Ανεβάζει αντιπολιτευτικές ‘στροφές’ ενόψει του συνεδρίου

Για πτώση της κυβέρνησης μιλούν τα στελέχη της ΝΔ στην τελική ευθεία ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στις 22-24 Απριλίου και λίγες μέρες πριν από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Σχέδιο κλιμάκωσης της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ έχει θέσει σε εφαρμογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία προς το συνέδριο του κόμματος με βασικό στοιχείο την αύξηση της επιθετικότητας ως προς το αίτημα των εκλογών και της «πτώσης» της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή στην ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη σε κομματική εκδήλωση για το προσφυγικό, ότι «μόνο η ΝΔ μπορεί να ρίξει (σ.σ. αυτή την κυβέρνηση) το ταχύτερο δυνατό», αλλά και τα όσα είπε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί αμερικανικού εδάφους όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ότι με την πολιτική της δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, κάνοντας επιπλέον λόγο για χώρα «ακυβέρνητο καράβι».

Σε ανάλογης έντασης και ύφους ήταν και οι αντιδράσεις της ΝΔ σε ότι αφορά τα επεισόδια στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα με το Γιώργο Κουμουτσάκο να αναρωτιέται αν υπάρχει κυβέρνηση και τον αρμόδιο συντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλη Κικίλια να κάνει λόγο σε ότι αφορά τη συνολική εξέλιξη του προσφυγικού για «πλήρη απώλεια ελέγχου» και «χάους».

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλουν με το συνέδριο της επόμενης εβδομάδας να επισφραγίσουν την ισχυροποίηση της θέσης τους μέσα στο νέο κομματικό τοπίο και επιχειρούν με αυτή τη ρητορική να μεγιστοποιήσουν τη συσπείρωση των στελεχών, αλλά και της κοινωνικής βάσης της ΝΔ γύρω από την ηγετική ομάδα.

Μάλιστα ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε στη νέα παρέμβαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, απορρίπτοντας την πρόταση της κ. Γεννηματά αλλά «συμμερίστηκε» την αγωνία της και εκτίμησε παράλληλα ότι σύντομα θα οδηγηθούμε σε βουλευτικές εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα