Παππάς: Το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα, αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ δεν βγαίνουν ποτέ

Παππάς: Το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα, αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ δεν βγαίνουν ποτέ
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Πυρά" κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, κάνοντας λόγο για συμφωνία πριν ή λίγο μετά το Πάσχα

Η συμφωνία με τους πιστωτές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου θα επιτευχθεί πριν ή λίγο μετά το Πάσχα, την 1η Μαΐου, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ κωλυσιεργεί.

“Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουμε σχεδόν ταυτόσημες θέσεις. Και αυτό που πρέπει να γίνει τις επόμενες μέρες είναι να μετατρέψουμε το “σχεδόν ταυτόσημες” σε “ταυτόσημες”, επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: “Η μεγαλύτερη διαφωνία υπάρχει στο θέμα της διαχείρισης των “κόκκινων” δανείων, που επιβαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών. Οι θέσεις μας είναι πιο κοντά στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος και τις μεταρρυθμίσεις στο φόρο εισοδήματος”.

Όσον αφορά την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για το σχέδιο διάσωσης, οι οποίες αρχικά αναμένονταν να ολοκληρωθούν στα τέλη 2015, ο κ. Παππάς την αποδίδει στο ΔΝΤ. “Είναι σαν να μας ζητούν να πηδήξουμε από τον 5ο όροφο και μας υπόσχονται ότι θα μας αγοράσουν παγωτό” είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Το ΔΝΤ υποστηρίζει συνεχώς ότι οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν αλλά οι αριθμοί του ΔΝΤ σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τα στοιχεί, όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνουμε αλλά και για το σημείο εκκίνησης της ελληνικής οικονομίας”.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται και σε σημείωμα στρατηγικού αναλυτή της Bank of America Merrill Lynch, ο οποίος επισημαίνει ότι “Η Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι πιστωτές και το ΔΝΤ θα πρέπει πραγματικά να τα κάνουν θάλασσα για να στραβώσουν αυτή τη φορά τα πράγματα”.

Τονίζεται, επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα τα ελληνικά ομόλογα είχαν υψηλά απόδοση λόγω των προσδοκιών για συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα