Γ. Κεφαλογιάννης στο Ραδιόφωνο 24/7: ‘Δεν υπάρχει πολιτικό ή ποινικό θέμα στην υπόθεση του Ντυνάν’

Γ. Κεφαλογιάννης στο Ραδιόφωνο 24/7: ‘Δεν υπάρχει πολιτικό ή ποινικό θέμα στην υπόθεση του Ντυνάν’

Στην εκπομπή "Αντίμετρα" του Ραδιοφώνου 24/7, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, Γιάννης Κεφαλογιάννης

Για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “Αντίμετρα”, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

“Η εξεταστική επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρίαση μπήκε στην ουσία. Πήγαμε στην εξέταση του Ντυνάν. Προφανώς υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα. Αν αυτά τα ζητήματα φτάσουν σε πρόσωπα με πολιτικές ευθύνες θα το δούμε μετά. Το Ντυνάν είναι ιδιωτικό νοσοκομείο με χρέη, για να αποδωθούν πολιτικές ευθύνες πρέπει να δούμε αν ζημιώθηκε το Δημοσιο”, είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε:

“Έγινε ένας δημόσιος διαγωνισμός για να μην μείνουν στον αέρα 1000 εργαζόμενοι . Το να κάνουμε μια διαδικασία μόνο για επικοινωνιακούς λόγους δεν ωφελεί κανέναν. Δεν μιλάμε για μια ιδιωτική τράπεζα. Μιλάμε για μια κρατική τράπεζα που είχε τον δανεισμό του Ντυνάν και ο ίδιος ο δανειςστής το έβγαλε στον πλειστηριασμό. Πριν τον πλειστηριασμό υπήρξαν 16 επενδυτικά σχήματα με 8 μήνες επενδυτικές προσφορές. Εντελει στον πλειστηριασμό πωλήθηκε 115 εκ. Η πρώτη εικόνα που απεικονίζω είναι ότι το τίμημα είναι αρκετά υψηλό”.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, υποστήριξε ότι το δημόσιο έπρεπε να λειτουργήσει για να διασώσει το νοσοκομείο.

“Οτρόπος που ενήργησε ο Αδωνις είναι ο ίδιος τρόπος που ενηργησε ο Φλαμπουράρης για τη διάσωση Μαρινόπουλου. Η επιστολή Γεωργιάδη υπάρχει στη δικογραφία. Αν υπήρχε μεθόδευση θα έστελνε επιστολή να το ζητήσει; Θα του λεγε να πάει στο γραφείο του. Μην ψάχνουμε να δημιουργήσουμε θέμα εκει που δεν υπάρχει. Βεβαίως να υπάρχουν τα έγγραφα και να βγαίνουν δημόσια. Είναι λίγο οξύμωρο. Ορισμένοι συνάδελφοι ήταν τόσο αδιάβαστοι που αντί να διαβάσουν τα έγγραφα, σχολίαζαν την Αυγή” είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα ότι το έγγραφο δεν είναι τοσο σημαντικό, καθώς είναι ένα επίσημο έγγραφο και λεει ότι η διοίκηση ζητάει την παραίτηση των μελών για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία.

“Πολιτικό ή ποινικό θέμα κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει”, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, τόνισε ότι καταδικάζει την άνανδρη επίθεση.  “Ελπίζω και εύχομαι η καταδίκη να συνεχιστεί και μπορει αν θελουμε να προχωρήσουμε μπροστά αν το έχουμε ως οδηγό. Καλό θα είναι οι αρχές να κινηθούν σε μια οργανωμένη βάση”, είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα