Τσίπρας: Προχωράμε με κοινωνική και αναπτυξιακή ατζέντα

Τσίπρας: Προχωράμε με κοινωνική και αναπτυξιακή ατζέντα
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, ποια θέματα συζητήθηκαν, αλλά και τους άξονες της ομιλίας του στην ΔΕΘ

“Έχουμε υλοποιήσει τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις μας, προχωράμε με κοινωνική και αναπτυξιακή ατζέντα μέχρι την έξοδο από την κρίση”, φέρεται να τόνισε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του κατά το χθεσινό άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου δίνοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες από 4 ώρες και σε ρυθμούς ΔΕΘ κινήθηκε το μίνι υπουργικό που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας με τους Νίκο Βούτση, Όλγα Γεροβασίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Παππά, Αλέκο Φλαμπουράρη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Χουλιαράκη, Γιώργο Σταθάκη, Νίκο Φίλη και Σία Αναγνωστοπούλου να αναλύουν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν, αλλά και τα περιθώρια για παρεμβάσεις που έχει ο πρωθυπουργός το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το πως θα αξιοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας τα 246 εκατομμύρια ευρώ που θα βάλει στα ταμεία της η κυβέρνηση από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό και από το Μέγαρο Μαξίμου προτιμούν να μην “ανοίξουν τα χαρτιά τους”. Καμία πληροφορία σχετικά με το αν μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθούν στις απώλειες που θα υπάρξουν από το ΕΚΑΣ δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε και ο τρόπος που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις ζημιές που έχουν υποστεί οι ευπαθείς ομάδες από το μνημόνιο.

Στο Μαξίμου επικρατεί ένας πυρετός διεργασιών για την ΔΕΘ με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να έχουν επιδοθεί σε έναν “αγώνα δρόμου” να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα μέχρι το αργότερο την Πέμπτη.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες, ενδεχομένως και αύριο, να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού αναμένεται να κινηθούν στον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, στις επενδύσεις, στα έργα που προωθούνται και “ξεπαγώνουν” με έμφαση αυτά που θα γίνουν στην βόρεια Ελλάδα, στις εξαγγελίες που έχουν να κάνουν με την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με έναν πιο δίκαιο φόρο, τις 100 δόσεις, τους στόχους του Μαξίμου μέχρι το τέλους του έτους, έναν «οδικό χάρτη» τριετίας, αλλά και στην βραχυπρόθεσμη λύση για το χρέος που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση.

Ενημέρωση υπήρξε από το οικονομικό επιτελείο και για την πορεία της διαπραγμάτευσης σχετικά με την καταβολή της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία και κανένα πολιτικό ζήτημα και τα 15 προαπαιτούμενα θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου.

Το βάρος όλο από εδώ και πέρα αναμένεται να δοθεί στην γρήγορη ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης η οποία περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους, όπως διευκρινίζουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Στη χθεσινή σύσκεψη ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο τόσο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών όσο και τις συναντήσεις που είχε με τους ιδιοκτήτες των 4 σταθμών που πλειοδότησαν.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός, στη χθεσινή σύσκεψη στην Ηρώδου Αττικού, στο “πρώτο κουδούνι” στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου η νέα χρονιά να ξεκινήσει χωρίς κενά και χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να βρεθεί στον αγιασμό σε σχολείο της Κεφαλλονιάς.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η ευρωμεσογειακή διάσκεψη  με το καλό σενάριο για την ελληνική πλευρά να είναι οι “7” να προχωρήσουν στην υπογραφή μιας κοινής διακήρυξης με την οποία θα πάνε από κοινού στη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα