Μπουτάρης: Λάθος ο αποκλεισμός της ΧΑ από την κατανομή του διαφημιστικού χώρου

Μπουτάρης: Λάθος ο αποκλεισμός της ΧΑ από την κατανομή του διαφημιστικού χώρου
ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Eurokinissi

Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης για την κατανομή του διαφημιστικού χώρου για την προβολή των κομμάτων ενόψει των εκλογών

Το θέμα της κατανομής της προβολής των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε την Δευτέρα (12/01), με την Χρυσή Αυγή να πρωταγωνιστεί.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ της άποψης να διαφημιστεί το κόμμα και να μην γίνει ξανά το “λάθος”, όπως το χαρακτήρισε, του 2014, όταν το δημοτικό συμβούλιο είχε αποκλείσει την Χρυσή Αυγή από το χώρο για προβολή.

“Με το να λέμε δε θέλουμε τη Χρυσή Αυγή, δε σε θέλουμε γιατί είσαι ναζιστής, δε βγάζουμε κέρδος. Ίσα ίσα αν της δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχει θα κάνει λάθη, θα έρθει σε αντιπαράθεση και θα φανεί το βάρβαρο της ιδεολογίας της. Είναι δείγμα απόλυτης ευθύνης και ελευθερίας το ότι εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα και δίνουμε σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες” είπε ο κ. Μπουτάρης.

Και πρόσθεσε: “Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που ψηφίστηκε από 500.000 Έλληνες, μπήκε στο κοινοβούλιο και είναι και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα αν δώσουμε παραπάνω ή όχι αφίσες”.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ “Ανοιχτή Πόλη”, της Λαϊκής Συσπείρωσης, της “Γειτονιές σε Δράση” και του “Μένουμε Θεσσαλονίκη” είχαν ζητήσει την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής ενώ η παράταξη της μείζονας αντιπολίτευσης “Εντάξει” είχε προτείνει να τηρηθεί ο νόμος.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε εν τέλει να τηρηθεί ο νόμος, βάσει του οποίου τα 408 στέγαστρα στις στάσεις των λεωφορείων εντός των ορίων του δήμου θα κατανεμηθούν κατά 90% στα κόμματα της Βουλής και το υπόλοιπο 10% στα νεοεισερχόμενα κόμματα.

Πληροφορίες από voria.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα