Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξαναφέρνει τους κινδύνους του 2015

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξαναφέρνει τους κινδύνους του 2015
Discussion at the plenum of the greek parliament conserning the establishment of examination Committee for the economy, in Athens, on July 26, 2016 / 2015, , 26 , 201 SOOC

Μετωπική επίθεση στον πρωθυπουργό ετοιμάζει σήμερα από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ εμμένοντας στο αίτημά του για εκλογές. Τι θα πει για την επιστροφή Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αιχμή την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να επισημάνει για ακόμα μια φορά την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για τους αγρότες –κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ- ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του στη «δεινή θέση της χώρας εξαιτίας της κυβέρνησης» τονίζοντας ότι, αφενός μεν η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα οδηγήσει σε νέα σκληρά μέτρα, αφετέρου θα αναφερθεί στον «κίνδυνο να ζήσουμε ξανά στιγμές του πρώτου εξαμήνου του 2015» όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Το τελευταίο το αποδίδουν στο ότι όπως επισημαίνουν η χώρα διαπραγματεύεται με την πλάτη στον τοίχο και την ίδια στιγμή οι δημοσιονομικοί στόχοι δύσκολα θα μπορέσουν να πιαστούν. Σ’ αυτό το πνεύμα ο τομεάρχης οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι  «διογκώνονται ωρολογιακές βόμβες στην οικονομία και μαύρες τρύπες στην οικονομία που δεν αποτυπώνονται στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού» όπως είναι η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, τα κόκκινα δάνεια, η επιβάρυνση της ρευστότητας φορέων του δημοσίου και η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ιδιωτικού τομέα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει και σήμερα από το βήμα της βουλής την απαίτησή του για εκλογές κάνοντας λόγο για αίτημα της κοινωνίας.

Πέραν της οικονομίας και μια σειρά ανοιχτά ζητήματα για την κυβέρνηση εκτιμούν στη ΝΔ ότι έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση του αφηγήματος του Αλέξη Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως είναι τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, το προσφυγικό και η κατάσταση σε υγεία και παιδεία. Μάλιστα υπάρχει ομοβροντία παρεμβάσεων και σχετικών πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους τομεάρχες της ΝΔ στους εν λόγω τομείς τις τελευταίες μέρες. Σε όλα αυτά αναμένεται να αναφερθεί ο κ. Μητσοτάκης ενισχύοντας το αίτημά του για εκλογές.

Πάντως εκτός του πρωθυπουργού στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πιθανό να βρεθεί (χωρίς ευθείες και ονομαστικές αναφορές) και η Φώφη Γεννηματά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου. Ήδη αρκετά στελέχη της ΝΔ υποδέχτηκαν με δηκτικά σχόλια το γεγονός αυτό κάνοντας λόγο μάλιστα και για «επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος».

Τέλος σε ότι αφορά του αγρότες ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για «ψεύτικες υποσχέσεις» της κυβέρνησης και «έλλειψη στρατηγικής και θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της πρότασης της ΝΔ για μια «φιλελεύθερη αναδιοργάνωση του αγροτικού τομέα» στην κατεύθυνση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ο πρωτογενής τομέας για την έξοδο από την κρίση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα