ΣΥΡΙΖΑ: Μιλούν οι διαπλεκόμενοι για διαπλοκή

ΣΥΡΙΖΑ: Μιλούν οι διαπλεκόμενοι για διαπλοκή
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ στο κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Καθώς στην προ ημερησίας η κυβέρνηση δέχθηκε συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ, η Κουμουνδούρου απάντησε με ανακοίνωση σε σκληρό ύφος. "Ας μας πουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το δάνειο 96 εκ που πήρε ο ΔΟΛ πριν πέσει ο Σαμαράς", αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σκληρό ύφος στα συντονισμένα πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση κατά την προ ημερησίας για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.

Το κυβερνών κόμμα ουσιαστικά διεμήνυσε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δε δικαιούνται να ομιλούν για διαπλοκή, υπενθύμισε δάνειο ύψους 96 εκ ευρώ που είχε λάβει ο ΔΟΛ πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά και διαμήνυσε ότι τέτοια φαινόμενα ανήκουν στο παρελθόν.

“Τα γεγονότα είναι γνωστά, και οι εκπρόσωποι της διαπλοκής δεν μπορούν να ξεγελάσουν πια κανέναν. Τα κόμματα που επί χρόνια μεθόδευσαν με συστηματικό τρόπο τον σχηματισμό του τριγώνου διαπλοκής ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα κόμματα που μοίραζαν δάνεια με «αέρα», αλλά  και κρατική διαφήμιση στους αρεστούς τους, οδηγώντας την πολιτική και τον ελληνικό τύπο σε απαξίωση, μόνο και μόνο για να διατηρηθούν στην εξουσία, εξαπολύουν μύδρους κατά της διαπλοκής”, ανέφερε ειδικότερα η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις επιθέσεις Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη στη Βουλή και ενώ αναμενόταν να ανέβει στο βήμα ο Αλέξης Τσίρπας για τη δευτερολογία του.

“Ξαφνικά ο ΔΟΛ έγινε διαπλεκόμενος ενώ μέχρι προχθές ήταν το υπόδειγμα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης, που πρέπει οπωσδήποτε να σωθεί από τη χρεοκοπία.  Όσκαρ γραφικότητας, υποκρισίας και  ψευτιάς”, σχολίασε ειρωνικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ας μας πουν, για παράδειγμα, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ,  κάτι για το δάνειο ύψους 96 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που πήρε ο ΔΟΛ λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.  Υπήρξε ή όχι πολιτική παρέμβαση για το συγκεκριμένο δάνειο;”, συνεχίζει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, καταλήγοντας:

“Το έχουν καταλάβει και γι’ αυτό φοβούνται: οι πρακτικές αυτές συνιστούν οριστικά παρελθόν. Η νομιμότητα θα επικρατήσει, η διαπλοκή θα ηττηθεί οριστικά, όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσες κραυγές περί “σκανδάλου” κι αν βγάζουν οι αιωνίως βουτηγμένοι στα σκάνδαλα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα