Σύμπραξη 24MEDIA με BCA και Intrasoft στο Athens Tech College

Σύμπραξη 24MEDIA με BCA και Intrasoft στο Athens Tech College

Τρεις πρωτοπόροι στον χώρο της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, στην "αυγή" μιας νέας εποχής. H 24MEDIA δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση, ενώνει τις δυνάμεις της με το BCA College και την Intracom Holdings, με στόχο τη δημιουργία των στελεχών του αύριο

Στην ανατολή ενός κόσμου, όπου η τεχνολογία πρωταγωνιστεί στην οικονομία και τον χώρο των επιχειρήσεων, τρεις κορυφαίες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου και της ακαδημαϊκής κοινότητας ενώνουν τις δυνάμεις τους, ανταποκρινόμενες στις νέες προκλήσεις, που απαιτούν νέους τρόπους αντιμετώπισης.

Το BCA College, η πολυεθνική εταιρεία Intracom Holdings και η εταιρεία ψηφιακών μέσων 24MEDIA ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους, με τη δημιουργία του τεχνολογικού κολεγίου Athens Tech College. Στόχος, η παροχή στους φοιτητές των γνώσεων και εφοδίων εκείνων, που θα τους προετοιμάσει για την είσοδο και επικράτηση στη νέα πραγματικότητα, ώστε ως άρτια εκπαιδευμένα στελέχη να έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και προοπτικές ανέλιξης στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής και συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή της σύγχρονης αγοράς. Κάποιοι μάλιστα, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εργασία στην Intrasoft International και την 24MEDIA.

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τρίτη στο Electra Palace Hotel στην Αθήνα, οι κ.κ. Πέτρος Κόκκαλης – Πρόεδρος του Athens Tech, Χάρης Δασκαλάκης – Διευθύνων Σύμβουλος του BCA College, Χρυσόστομος Σφάτος – Corporate Affairs της INTRACOM Group και Σταύρος Δρακουλαράκος – CEO της 24MEDIA, παρουσίασαν την νέα επιχειρηματική συνεργασία και ανέπτυξαν τα μελλοντικά τους πλάνα.

Ανάγκη σύνδεσης έρευνας και εργασίας

Ο πρόεδρος του Athens Tech College, Πέτρος Κόκκαλης, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μίας στέρεης βάσης, για την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων, με έμφαση στη σύνδεση τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εν μέσω αλλαγής του τρόπου παραγωγής πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο. “Σε αυτήν την αντίδραση οι νέοι προσαρμόζονται με τους δικούς τους τρόπους. Αυτό θέλουμε, να στηρίξουμε στον χώρο των startups και τον χώρο των επιχειρήσεων”, σημείωσε. Όπως μάλιστα είπε, δεν πρόκειται για τεχνολογίες του αύριο, αλλά για τεχνολογίες του σήμερα, που εξελίσσονται και προχωράνε. Καλωσορίζοντας την 24MEDIA στο νέο εγχείρημα, μίλησε για την ανάγκη, να γίνουν προσπάθειες που θα στεγάσουν νέους ανθρώπους και θα τους δώσουν τα κατάλληλα εφόδια, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της “σύμπραξης” των τριών εταιριών με το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Εκπαίδευση παράλληλα με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας

Στην ουσία της εκπαίδευσης “να κινείται παράλληλα με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας” αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του BCA College, Χάρης Δασκαλάκης, υπογραμμίζοντας πως είναι η πρώτη φορά, που στην Ελλάδα ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα, το BCA College, συμπράττει με δύο κορυφαίες εταιρείες στο είδος τους. “Στο Athens Tech προσφέρουμε σπουδές στις πιο περιζήτητες ειδικότητες πάνω στην επιστήμη των υπολογιστών, ειδικότητες που έχουν άμεση ζήτηση από την αγορά εργασίας και ταυτόχρονα, φροντίσαμε οι φοιτητές μας να έχουν τη δυνατότητα, να φοιτήσουν σε ένα από τα κορυφαία ιδρύματα του κόσμου, το University of Sheffield, στην Αθήνα”, πρόσθεσε. Όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, δεδομένης της νέας πραγματικότητας, ο ιδιωτικός τομέας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οφείλουν να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλία, ώστε γονείς και παιδιά, να ενημερωθούν και να αντιληφθούν, ότι οι ειδικότητες που προσφέρουν εργασία στην νέα εποχή είναι περιορισμένες. Με δεδομένη την αλλαγή στον τρόπο επιλογής επαγγελματικού προσανατολισμού, σε σχέση με παλαιότερες εποχές, ο ΔΣ του BCA College υπογράμμισε την ανάγκη, να γίνει σαφές, ότι τα παιδιά πρέπει να επιλέξουν τις ειδικότητες εκείνες που θα τους δώσουν τις περισσότερες ευκαιρίες. “Μία από αυτές είναι η πληροφορική. Αυτό που δεν κάνουν οι κυβερνήσεις και τα υπουργεία, πρέπει να το κάνουν τα ΜΜΕ”, είπε χαρακτηριστικά, αναπτύσσοντας στη συνέχεια τα τρία προγράμματα σπουδών του Athens Tech. “Στόχος είναι να έχουμε 80 – 100 developers τον χρόνο, αλλά και να έρθουν και ξένοι φοιτητές. Γι’ αυτό βέβαια χρειάζεται και βοήθεια από το κράτος”, πρόσθεσε.

Σημαντικές συνέργειες για την επιτυχία του εγχειρήματος

Εκ μέρους της Intracom, ο κ. Σφάτος υπογράμμισε, πως ο όμιλος “εδώ και 40 χρόνια πρωτοπορεί στην τεχνολογική καινοτομία και την επένδυση στη γνώση και την έρευνα”. “Με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετέχουμε στο εγχείρημα, που θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων και καλλιέργειας της επιχειρηματικότητας σε μία κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας. Ως μεγάλος πολυεθνικός τεχνολογικός Όμιλος κομίζουμε εμπειρία, ευκαιρίες μελλοντικής απασχόλησης και πρακτικής εξειδίκευσης σε ταλαντούχους νέους στην Ελλάδα και πιστεύουμε, ότι ο συνδυασμός με την εμπειρία της 24MEDIA και του BCA προσφέρει σημαντικές συνέργειες για την επιτυχία του εγχειρήματος”, σημείωσε. Ο κ. Σφάτος υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης ανθρώπων εξειδικευμένων στα big data, τα analytics και άλλους τομείς της τεχνολογίας, στο καινούριο περιβάλλον όπου τα social media έχουν επίδραση στην επιχειρηματικότητα. Ακόμη, ο κ. Σφάτος υπογράμμισε, πως η πρωτοβουλία και η συζήτηση διεξάγονται στα πλαίσια του ισχύοντος νομικού πλαισίου. “Προφανώς στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει, να διαμορφώσουμε αυτό το νέο νομικό πλαίσιο, από το Σύνταγμα μέχρι τη νομοθεσία, ώστε να πάει η Ελλάδα πιο μπροστά”.

Αρωγοί στην προσπάθεια του Athens Tech για τα στελέχη του μέλλοντος

Ο κ. Σταύρος Δρακουλαράκος, CEO της 24Media, έκανε λόγο για ανάληψη πρωτοβουλίας, με στόχο τη λύση ενός προβλήματος, τονίζοντας ιδιαίτερα το brain drain που μαστίζει τον χώρο της τεχνολογίας. “Πήραμε την απόφαση, τα προβλήματα που υπάρχουν, να αρχίσουμε να τα λύνουμε από μόνοι μας”. Σημειώνοντας πως Intracom και BCA είναι εξειδικευμένοι και ισχυροί παράγοντες στον χώρο τους, σημείωσε πως στόχος της 24MEDIA είναι, να φέρει “στην αλυσίδα που θέλουμε να φτιάξουμε, χρήσιμους ανθρώπους”. “Η 24MEDIA, στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης της, κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στο χώρο της τεχνολογικής εκπαίδευσης, προχωρώντας σε μία συνεργασία κομβικού χαρακτήρα με το Athens Tech. Υποδεχόμαστε με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμη brand στο portfolio μας, συνεχίζοντας, παράλληλα, την επέκταση του φάσματος των δραστηριοτήτων μας. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Athens Tech να διαμορφώσει τα στελέχη του μέλλοντος στον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, προσθέτοντας εξωστρέφεια και στοχευμένη τεχνογνωσία στο εγχείρημα”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δρακουλαράκος αναφέρθηκε στην δυνατότητα, που θα έχουν εννέα φοιτητές του Athens Tech, για πρακτική άσκηση στην 24MEDIA (Huffington Post Greece, Sport24.gr, Contra.gr, ONEMAN, Ladylike, News247.gr), την Intrasoft International και το BCA College και τη δυνατότητα ερευνητικής εργασίας στο πρότυπο ερευνητικό κέντρο AIT, ενώ ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην πρώτη υποτροφία του Athens Tech, σε έναν νεαρό πτυχιούχο Σύρο πρόσφυγα, ο οποίος θα βρίσκεται στην Ελλάδα χωρίς δικαίωμα εργασίας προς το παρόν, αλλά για να πραγματοποιήσει τις σπουδές του.

Το Athens Tech College

Το Athens Tech είναι το πρώτο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που συνδυάζει την τεχνολογία, την έρευνα  και την επιχειρηματικότητα, με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.

Χάρη στην  συνδυασμένη εμπειρία 45 και πλέον ετών των τριών πρωτοπόρων δημιουργών του (BCA College, Intracom Holdings και 24MEDIA Group), είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα Bachelor και Masters, πιστοποιημένα από το πανεπιστήμιο του Sheffield, ενός εκ των 10 καλύτερων Βρετανικών Πανεπιστημίων.

Τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην επιστήμη των υπολογιστών που προσφέρει το Athens Tech College:

  • BSc (Hons) in Computer Science
  • MCs in Management of Business, Innovation & Technology (MBIT)
  • MCs in Advanced Software Engineering –WEB and Mobile
  • MCs in Advanced Software Engineering –Data Analytics
  • MCs in Advanced Software Engineering –Security
  • MCs in Advanced Software Engineering – Telecommunications

BCA

Το ΒCA College είναι το μεγαλύτερο κολέγιο βρετανικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με 45 χρόνια παρουσίας, 1.000 φοιτητές, 95 καθηγητές, και πάνω από 7.500 αποφοίτους. Το BCA ήταν το πρώτο κολέγιο στην Ελλάδα που εισήγαγε σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στα ναυτιλιακά και το πρώτο διεθνές κολέγιο με παραρτήματα στη Ρώμη και στη Γενεύη. Σήμερα, 45 χρόνια μετά, το ΒCA εισάγει νέες ειδικότητες και πρωτοπορεί με νέες συνεργασίες, ένα νέο επιχειρηματικό συμβούλιο με τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου και προγράμματα σπουδών με άμεση σύνδεση και απήχηση στην αγορά εργασίας.

ΙΝΤRΑCΟΜ HOLDINGS

Ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους εξειδικευμένων τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών στην Ελλάδα, με δραστηριότητες στους τομείς των Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων, Συστημάτων Πληροφορικής, Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Παροχής Υπηρεσιών Σταθερής Τηλεφωνίας και Internet, και των Κατασκευών.

Ο όμιλος αποτελείται από τις:

  • Intrasoft International
  • Intrakat
  • Intracom Defense Electronics
  • Hol hellas online
  • Intracom Telecom

Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1990, και με 35ετή ισχυρή παρουσία, στην ελληνική και διεθνή αγορά, αποτελείται από 5 θυγατρικές και συμμετοχές σε 27 χώρες. Οι εξαγωγές της καλύπτουν 80 χώρες, και οι ενοποιημένες πωλήσεις της τα 513,7 εκατ. Αριθμεί συνολικά 4.800 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 1.300 εργάζονται στο εξωτερικό. Η ΙΝΤΡΑCΟΜ είναι ο μοναδικός ελληνικός όμιλος που ίδρυσε ένα υψηλής τεχνολογίας ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Το 2002 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Athens Information Technology (ΑΙΤ) σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.

24MEDIA

Η 24MEDIA είναι το μεγαλύτερο – και συνεχώς αναπτυσσόμενο- δίκτυο ψηφιακών μέσων και τεχνολογίας στην Ελλάδα, που διαχειρίζεται περισσότερα από 15 premium brands τα οποία ενώνουν τους χρήστες σε διαφορετικές πλατφόρμες. Το συνολικό της κοινό ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες το μήνα με περισσότερες από 165.000.000 θεάσεις σελίδων. Το δίκτυο της 24MEDIA περιλαμβάνει τα παρακάτω brands:

  • Αθλητικά: Sport24.gr, Contra.gr, Redplanet.gr, Prasinanea.gr, Olapaok.gr
  • Ενημερωτικά: Huffingtonpost.gr, News247.gr, Mixanitouxronou.gr, theTag.gr, Deltiokairou.gr
  • Lifestyle: Oneman.gr, Ladylike.gr
  • Τεχνολογικά: Techgear.gr, iPhonehellas.gr, DPGR.gr, Macuser.gr

Η 24MEDIA σε συνεργασία με την εταιρία επικοινωνίας SYMEON G. TSOMOKOS, διοργανώνουν τα premium συνέδρια Game Changer, επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετική θεματική, έχοντας ως στόχο να εδραιωθούν ως οι κορυφαίες ετήσιες διοργανώσεις. Το πρώτο συνέδριο, Game Changer in Sports, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και ακολουθούν οι θεματικές Digital Marketing & Corporate Responsibility.

UNIVERSITY OF SHEFFIELD

Tο University of Sheffield ιδρύθηκε το 1905 και είναι σήμερα ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια της Βρετανίας. Eίναι ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο με διεθνή αναγνώριση και εξαιρετικές επιδόσεις στην έρευνα. Ανήκει στην ελίτ των βρετανικών πανεπιστημίων και είναι μέλος του Russel Group, των κορυφαίων δηλαδή ερευνητικών πανεπιστημίων στη Βρετανία. Σύμφωνα με την επίσημη αξιολόγηση των βρετανικών πανεπιστημίων για την έρευνα (RAE- Research Assessment Exercise 2008), το University of Sheffield κατατάσσεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στη Βρετανία για το ερευνητικό του έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Athens Tech College.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα