Αυτό είναι το καινούργιο Peugeot 108 που θα διατίθεται και σε κάμπριο

Αυτό είναι το καινούργιο Peugeot 108 που θα διατίθεται και σε κάμπριο

H Peugeot αποκάλυψε επίσημα το νέο 108, το οποίο για πρώτη φορά θα προσφέρεται και σε έκδοση κάμπριο με αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

Το χαριτωμένο γαλλικό αυτοκίνητο πόλης στοχεύει να είναι ένα από τα ελαφρύτερα οχήματα στην κατηγορία του, αφού το απόβαρο ξεκινά από μόλις 840 κιλά .

 

Το νέο 108 θα διατίθεται όχι μόνο ως hatchback με τρεις ή πέντε πόρτες, αλλά και ως cabrio (που ονομάζεται TOP 108 ! ) με αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή που είναι παρόμοια με αυτήν που συναντάμε στο Citroën DS3 Cabrio και το πιο πρόσφατο, το τρίτης γενιάς Renault Twingo .

Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, το 108 φαίνεται πολύ πιο εκλεπτυσμένο χάρη στα πολλά στυλιστικά στοιχεία που έχει δανειστεί από το 308 . Το όχημα είναι 3,47 μ. μήκος και 1,62 μ.  .

 

Στην βασική έκδοση το ​​108 θα διαθέτει έναν ρικύλινδρο κινητήρα 1.0 λ. e- VTi  με 68 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους  εμπρός τροχούς μέσω ενός πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου . Ο ίδιος κινητήρας μπορεί να έχει σύστημα Stop / Start για μειωμένες εκπομπές CO2 , αλλά και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων . Υπάρχει , επίσης, ένα μεγαλύτερο σύνολο 1.2 – λίτρων VTi PureTech με  82 ίππους.

 Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στάνταρ με σύστημα υποβοήθησης , καθώς και συστήματα όπως ABS , Emergency Braking System Collision ,  ESP και Ηλεκτρονικό Κατανεμητή Πέδησης .

Το Peugeot 108 θα κάνει ντεμπούτο τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα