Μανουέλ Βαλς: Δέχτηκε χαστούκι από νεαρό στη Βρετάνη

Μανουέλ Βαλς: Δέχτηκε χαστούκι από νεαρό στη Βρετάνη

Αυτό είναι το βίντεο της επίθεσης νεαρού άνδρα στον πρώην πρωθυπουργό και υποψήφιο για το χρίσμα των σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης. Σοκαριστική η αντίδραση της προσωπικής φρουράς του Βαλς (vid)

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός και κατά πολλούς φαβορί για το χρίσμα των σοσιαλιστών μετά τις προκριματικές της Κυριακής 22 Ιανουαρίου, Μανουέλ Βαλς, δέχτηκε επίθεση από νεαρό άνδρα στην πόλη Λαμπάλ, της Βρετάνης, στη βορειοδυτική Γαλλία. Εξερχόμενος από το δημαρχείο της πόλης και ενώ χαιρετούσε οπαδούς του κόμματός του, δέχτηκε το χαστούκι ενός νεαρού άνδρα.

 

Η αντίδραση ενός εκ των ανδρών της προσωπικής του φρουράς ήταν άμεση και μάλλον υπερβολική, καθώς απώθησε βίαια τον άνδρα τον έριξε στο έδαφος και τον ακινητοποίησε. Ο σοσιαλιστής πολιτικός αποχώρησε χωρίς να δώσει συνέχεια στο περιστατικό.

Δείτε το σχετικό βίντεο όπως το απαθανάτισε δημοσιογράφος του γαλλικού Telegramme που βρισκόταν στο σημείο:

Ο Μανουέλ Βαλς βρέθηκε στην πόλη προκειμένου να συναντήσει τον Γάλλο υπουργό Άμυνας και Δήμαρχο της πόλης, Λοΐκ Κορέ, ο οποίος και εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψηφιότητά του. Ερωτώμενος στη συνέχεια για το περιστατικό, ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει το οτιδήποτε, θέλοντας έτσι να μη δώσει συνέχεια.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Βαλς τυγχάνει “θερμής” υποδοχής, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο άνδρας τον πλησίασε στο Στρασβούργο και του πέταξε αλεύρι. Ο 30χρονος άνδρας φώναξε τότε “49-3 δεν ξεχνάμε! Δεν ξεχνάμε!” αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Βαλς να περάσει το εργατικό νομοσχέδιο χωρίς την απαραίτητη πλειοψηφία, κάνοντας χρήση του άρθρου 49-3 (σκεφτείτε το σαν κάτι αντίστοιχο με τις ΠΝΠ στην Ελλάδα).

Ο Μανουέλ Βαλς είχε άλλωστε ακυρώσει την περιοδεία του στην πόλη Rennes για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αφού σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ εκεί υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις και από την αριστερά, αλλά και από το ίδιο του το κόμμα και την κοινωνία, αναφορικά με το άρθρο αυτό και τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα