Οι δύο παλιοί συνεργάτες του Παλαιοκώστα που είναι εξαφανισμένοι και ερευνώνται για τη σχέση τους με τους Μαζιώτη και Πετρακάκο

Οι δύο παλιοί συνεργάτες του Παλαιοκώστα που είναι εξαφανισμένοι και ερευνώνται για τη σχέση τους με τους Μαζιώτη και Πετρακάκο
5-10-2011-Ξεκινά σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Είχαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στενό πάρε - δώσε με ποινικούς αλλά και αντιεξουσιαστικούς κύκλους. Σήμερα είναι εξαφανισμένοι και η Αστυνομία πιστεύει ότι έχουν σχέση με τον Ν. Μαζιώτη αλλά και το Γ. Πετρακάκο

Ο πρώτος εξαφανισμένος φέρεται να είχε δώσει ασφαλές κρησφύγετο στον Πάσσαρη την εποχή που αυτός καταζητείτο για τη διπλή δολοφονία αστυνομικών αλλά και τον τραυματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου, κατά τη μεταγωγή του σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο δεύτερος εξαφανισμένος είναι ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει το ελικόπτερο με το οποίο στις 4 Ιουνίου του 2006 οι Β. Παλαιοκώστας και Α. Ριζάι δραπέτευσαν από τις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για 33χρονο και δραπέτη από το καλοκαίρι του 2013.

Οι Αρχές προσπαθούν να πλέξουν ένα δίχτυ γύρω από τους Παλαιοκώστα – Πετρακάκη εντοπίζοντας παλιούς και εξαφανισμένους γνωστούς. Όπως ο 37χρονος του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και δυόμιση χρόνια, ενώ οι αστυνομικοί κάνουν και τον εξής παραλληλισμό:

υπενθυμίζουν πως και ο Πετρακάκος για περίπου μια πενταετία ήταν “φάντασμα”. Ο Γ. Πετρακάκος είχε καταδικαστεί ερήμην το 2009 για την υπόθεση της απαγωγής Μυλωνά.

Πηγές της Αντιτρομοκρατικής, μιλώντας ανώνυμα στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, αναφέρουν πως ο 37χρονος είναι ύποπτος και για συμμετοχή σε ληστείες και τρομοκρατικές ενέργειες της ομάδας Μαζιώτη – Παλαιοκώστα, όπως την χαρακτηρίζουν, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία του στην ληστεία τράπεζας στην Ακράτα με λεία 550.000 ευρώ.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί στις δύο Αυγούστου του 2001 στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη Πάσσαρη στον Νέο Κόσμο. Μέχρι τότε ήταν ένας ακόμα από τους γνωστούς “ύποπτους” νεαρούς που συμμετείχαν σε επεισόδια σε πορείες, από εκείνους που προσάγονται συχνά – πυκνά. Το 1995 φέρεται να είχε τοποθετήσει γκαζάκια σε ΑΤΜ ενώ το 1996 συνελήφθη για αντίσταση κατά της Αρχής. Μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων έγινε η ταυτοποίησή του με την επίθεση στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης και οδηγήθηκε στη φυλακή για δύο χρόνια. Στη φυλακή γνώρισε τον Πάσσαρη, λένε πάντα οι αστυνομικοί, ήρθε σε επαφή με ανθρώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και ποινικούς.

Το 2001 συλλαμβάνεται πάλι για τα όπλα που βρέθηκαν στον Νέο Κόσμο. Καταδικάζεται σε κάθειρξη έξι ετών και εννέα μηνών ως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου είχε βρει καταφύγιο ο Πάσαρης αλλά και για τα όπλα που είχαν βρεθεί.

Όσο για τον 33χρονο, ήταν συνεργός, λένε οι Αρχές, των Ριζάι και Παλαιοκώστα στην πρώτη εναέρια απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2006. Τρεις μήνες νωρίτερα είχε παραβιάσει οκταήμερη άδεια από τις φυλακές που ήταν έγκλειστος για ναρκωτικά.

Συλλαμβάνεται ξανά τον Αύγουστο του 2008 στο Αγρίνιο και το 2009 καταδικάζεται σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην απόδραση των δύο κακοποιών.

Το 2013 δραπετεύει, στις αρχές Ιουνίου, αφού είχε προηγηθεί απεργία πείνας για την άρνηση των αρμοδίων να του χορηγήσουν άδεια από τις φυλακές Δομοκού όπου βρισκόταν. Τελικά την παίρνει και εξαφανίζεται. Ο λόγος που δεν του έδιναν άδεια ήταν ότι στο μεταξύ είχε ασκηθεί εις βάρος του νέα δίωξη για συμμετοχή σε ληστεία το 2007. Ίσως να είναι σημαντικό το στοιχείο πως για την υπόθεσή του έγραψαν και αναρχικοί, ενώ επιστολή συμπαράστασης συνέταξε και ο Τάσος Θεοφίλου, κρατούμενος για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” αλλά και την ληστεία της Πάρου το 2012.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα