Διέσυρε τεχνικό τηλεπικοινωνιών στα social media επειδή τη φλέρταρε

Διέσυρε τεχνικό τηλεπικοινωνιών στα social media επειδή τη φλέρταρε

Από πότε το φλερτ θεωρείτε "παρενόχληση" και πως το υποτιθέμενο θύμα δικαιούται να διασύρει τον φερόμενο ως δράστη στα social media; Γαλλίδα μπλόγκερ προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο twitter μετά από ανάρτηση εναντίον τεχνικού τηλεπικοινωνιών

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία, έπειτα από τις καταγγελίες Γαλλίδας μπλόγκερ πως έπεσε θύμα παρενόχλησης από τεχνικό τηλεπικοινωνιών που την επισκέφτηκε στο σπίτι της. Ο άνδρας που έστειλε ένα sms στο οποίο εκδήλωνε τον θαυμασμό του για την Γαλλίδα, δεν φανταζόταν πως θα είχε μπλεξίματα με τη δουλειά του, αλλά και ότι θα έβλεπε το SMS να κυκλοφορεί στα social media ως κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν δυο τεχνικοί γνωστής γαλλικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών επισκέφθηκαν το σπίτι μιας γυναίκας. Αποχωρώντας, ένας από αυτούς αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στο κινητό της Γαλλίδας, για να δείξει έτσι το ενδιαφέρον του. Η γυναίκα που στον κόσμο του Blog φέρει το ψευδώνυμο Buffy Mars, δημοσίευσε στο προφίλ της στο twitter το μήνυμα/sms του τεχνικού σχολιάζοντας: “Να γιατί μισώ τις στιγμές που τεχνικοί έρχονται σπίτι μου”.

Να γιατί μισώ τις στιγμές που τεχνικοί έρχονται σπίτι μου

Η Buffy Mars έβγαζε “στη σέντρα” το προσωπικό μήνυμα του άνδρα που έγραφε: “Καλημέρα και πάλι, είμαι ο τεχνικός. Απλά ήθελα να σου πω ότι είσαι πολύ όμορφη και έχεις ένα πολύ ωραίο χαμόγελο. Δεν τόλμησα μπροστά στον συνάδελφό μου και ξέρω πως δεν είναι και ιδιαίτερα επαγγελματικό από μέρους μου. Αυτά και συγνώμη για την ενόχληση”. Η μπλόγκερ δημοσίευσε επίσης τη δική της απάντηση, στην οποία του δήλωνε πως τον κατείγγειλε στην εταιρία του. “Για την ακρίβεια δεν ήταν και πολύ επαγγελματικό. Επικοινώνησα με την γραμμή παραπόνων της εταιρίας. Αυτό θα κοινοποιηθεί στην υπηρεσία σου. Καλήμέρα” σημείωνε χαρακτηριστικά.

 

Δεν έφτανε η ιδιαίτερα υπερβολική αντίδραση απέναντι στον άνδρα που τόλμησε να στείλει ένα κομπλιμέντο, ούτε η αναφορά της πράξης του στην εταιρία όπου εργάζεται και η δημοσιοποίηση των SMS στο twitter, το θέμα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Μια γυναίκα, γνωστή για τη φεμινιστική της δράση, πρότεινε να διαδοθεί το εν λόγω μήνυμα όσο περισσότερο γίνεται με το hashtag #harcelementdomicile που σημαίνει ‘παρενόχληση στο σπίτι’.

Το φάουλ του τεχνικού

Αν και η χρήση προσωπικών δεδομένων των πελατών δεν επιτρέπεται, το ατόπημα του άνδρα προκάλεσε μια ασύμετρη αντίδραση που σαφέστατα δεν συμβάλει στο σεβασμό της προσωπικότητας και τη σημασία που πρέπει να δίνει κανείς στην κατακριτέα σε κάθε περίπτωση “σεξουαλική παρενόχληση”. Ο τρόπος που αντέδρασε η μπλόγκερ προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων στο twitter, τα περισσότερα εκ των οποίων ειρωνικά και άκρως σαρκαστικά.

“Από πότε ένα κομπλιμέντο σε μια γυναίκα θεωρείται παρενόχληση;” σημειώνει κάποιος. “Ποιος ο λόγος για όλο αυτο; Θα μπορούσε να πει απλά ‘ευχαριστώ, αλλά αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα επαγγελματικό’ αντί να δημοσιεύσει τα πάντα” προσθέτει κάποιος άλλος.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα