Ο Μελανσόν ανοίγει σχολείο ‘καθοδήγησης’ μελών του κόμματος

default image

Ένα σχολείο στο οποίο θα διδάσκεται η αυτοοργάνωση και η πολιτική φιλοσοφία, με μαθητές του οπαδούς του κόμματος

Το κίνημα του Ζαν Λουκ Μελανσόν, Ανυπόκτακτη Γαλλία, ανακοίνωσε την ίδρυση σχολείου επιμόρφωσης ‘στην ανυποταγή’ απευθυνόμενο στους οπαδούς του. Σε αυτό το ιδιότυπο σχολείο θα παραδίδονται μαθήματα θεωρητικά, όσο και πρακτικά, προκειμένου να συνοδεύουν την πολιτική πορεία των οπαδών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η Μανόν Λε Μπρετόν, μέλος του κινήματος.

“Ανταποκρινόμαστε στην απαίτηση οπαδών μας, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ανυπότακτης Γαλλίας” σημειώνει εκπρόσωπος του κόμματος για την πρωτοβουλία. Οι αίθουσες του πολιτικού σχολείου θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε όσους το επιθυμούν, εντός των κεντρικών γραφείων του κόμματος στο Παρίσι, με τα μαθήματα να γίνονται και με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω διαδικτύου.

Ο Μελανσόν καλωσόρισε στο κίνημά του τον καθηγητή πολιτικών επιστημών Τομά Γκενολέ, με τη βοήθεια του οποίου θα στηθεί το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου. Τα μαθήματα, αν και δεν έχει ακόμη καθοριστεί το πρόγραμμα, θα περιλαμβάνει ιστορία και πολιτική φιλοσοφία, αλλά και πρακτικές αυτοοργάνωσης και ανάλυση σε ορισμένα από τα μεγάλα ζητήματα που θέτει το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Ζαν Λουκ Μελανσόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα