Αναβολή για τη δίκη του λούνα παρκ

Αναβολή για τη δίκη του λούνα παρκ
Συγκρουόμενα αυτοκινητάκια στο λούνα πάρκ του Πανηγυριού στην πόλη των Τρικάλων την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017. Μπορεί η οικονομική κατάσταση των Τρικαλινών να είναι στα χειρότερα της, ωστόσο το β¦παζάρι αποτελεί τόπο "έλξης" αλλά και μια ευκαιρία για διασκέδαση που θα δώσει λίγες ώρες χαλάρωσης. Η ετήσια εμποροπανήγυρη των Τρικάλων, είναι ένας θεσμός που αποτελεί μια ολόκληρη ιστορία για την πόλη και τον νομό. Η σπουδαιότητα και η σημασία της υπήρξε ανέκαθεν σημαντική για την εμπορική κίνηση της περιοχής καθώς έμποροι, βιομήχανοι, βιοτέχνες και διάφοροι άλλοι επαγγελματίες, αλλά και οι παραγωγοί για μια εβδομάδα βρίσκονταν σε διαρκή κίνηση συναλλαγών, αναζωογονώντας έτσι την οικονομία της πόλης των Τρικάλων. Το "Τρικαλινό Παζάρι" όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι, μετρά 130 χρόνια παρουσίας στην τοπική κοινωνία της πόλης, και αποτελεί, μια από τις κορυφαίες εμπορικές δραστηριότητες, με σημαντικά οφέλη για την πόλη αλλά και για το νομό Τρικάλων. Η καθιέρωσή του ταυτίζεται με την απελευθέρωση της πόλης των Τρικάλων από τους Τούρκους. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Χωρίς επιτυχία το δικαστήριο αναζητούσε διερμηνείς για να ξεκινήσει η διαδικασία

Για το Μάρτιο του 2018 αναβλήθηκε η δίκη για το τραγικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί το 2014 σε λούνα παρκ ατο Ελληνικό, όταν  το παιχνίδι έγινε παγίδα θανάτου για ένα αγοράκι, ενώ ειχε τραυματιστεί σοβαρά η αδελφή του.

Στο εδώλιο του Μικτού Οκρωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται συνολικά πέντε άτομα, οι οποίοι κατά περίσταση αντιμετώπιζουν τις κατηγορίες  της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν … νωρίς για την ακροαματική διαδικασία αφού από το πρωί δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπιστούν και να προσέλθουν στην αίθουσα οι διερμηνείς που ήταν απαραίτητοι καθώς τρεις κατηγορούμενοι είναι υπήκοι Μπαγκλαντές και Ιταλίας. Η αδυναμία ανεύρεσης δύο μεταφραστών οδήγησε στην εισαγγελική πρόταση της αναβολής η οποία και έγινε δεκτή.

Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε όταν η πλαστική μπάλα μέσα στην οποία έπαιζαν αμέριμνα τα δύο παιδιά, σηκώθηκε από τον αέρα σε ύψος περίπου δέκα μέτρων, παρασύρθηκε και προσγειώθηκε με δύναμη στο δάπεδο. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο υπ’ αριθμ. 4784/2015 βούλευμά του, έκανε λόγο για σωρεία παραλείψεων, αναφορικά τόσο με το παιχνίδι στο οποίο επέβαιναν τα αδέλφια, όσο και με τις εγκαταστάσεις του χώρου, που ευλόγως χαρακτηρίστηκε το λούνα-παρκ του τρόμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα