Σκληρό μπρα ντε φερ για 100 και… 12 δόσεις. Νέα εμπόδια στη διαπραγμάτευση εγείρουν οι δανειστές

Σκληρό μπρα ντε φερ για 100 και… 12 δόσεις. Νέα εμπόδια στη διαπραγμάτευση εγείρουν οι δανειστές
ΑΘΗΝΑ-Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Το κουαρτέτο ανοίγει το φάκελο του φορολογικού. Τι ζητούν οι θεσμοί, τι αντιπροτείνει η Αθήνα. Αγώνας δρόμου για την επίτευξη συμφωνίας

Ένα νέο, σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέα εμπόδια στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, οι δανειστές ανοίγουν εκ νέου τον «φάκελο» του φορολογικού, επανεξετάζοντας όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν στη διευθέτηση των φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογουμένων.

Το ότι οι δανειστές εξέφραζαν αντιρρήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων είναι γνωστό από το σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτυλίχθηκε το θρίλερ των… άκαρπων διαδοχικών τηλεδιασκέψεων.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ψηφίσει σχετική τροπολογία, η οποία προβλέπει αποπομπή από τη ρύθμιση των 100 δόσεων όσων μέσα σε διάστημα ενός μήνα δεν έχουν καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Οι δανειστές εγείρουν σοβαρές ενστάσεις, θεωρώντας πως είναι υπερβολικά μεγάλο το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών και για τον λόγο αυτό πιέζουν η προθεσμία να καταστεί πολύ μικρότερη του ενός μηνός. Ταυτόχρονα οι ξένοι τάσσονται υπέρ της άποψης να μην προηγείται ούτε σχετικό ειδοποιητήριο στον οφειλέτη. Πέραν της αυστηροποίησης των κριτηρίων για τη ρύθμιση, οι δανειστές φέρεται τώρα να ζητούν και μείωση των δόσεων, ώστε να μην ξεπερνούν τις 48 το ανώτερο.

Οι δανειστές προχωρούν ωστόσο ένα βήμα ακόμη παραπέρα, αξιώνοντας τροποποιήσεις και στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι τροποποιήσεις αφορούν και πάλι αυστηροποίηση των κριτηρίων, αλλά και μείωση του αριθμού των δόσεων.

Τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά έχει ήδη καταθέσει νέα πρόταση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αναμένοντας την ετυμηγορία των δανειστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα