Δε θα είναι υποψήφιος στο Επικρατείας της Ν.Δ ο Χατζημαρκάκης

Δε θα είναι υποψήφιος στο Επικρατείας της Ν.Δ ο Χατζημαρκάκης
Συνέντευξη τύπου του Γιώργου Χατζημαρκάκη, Μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών αναφορικά με την κρίση στην Ευρωζώνη καθώς και στην απόφασή του να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Γερμανία. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Αντιδράσεις για τον πρώην ευρωβουλευτή ο οποίος το 2010 δήλωνε ότι ο Καραμανλής πρέπει να μπει φυλακή. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Δεν θα συμπεριληφθεί τελικά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Ο πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών και πρώην ευρωβουλευτής της Γερμανίας με το κόμμα των Φιλελεύθερων είχε κάνει νωρίτερα δήλωση συμπόρευσης με τον Αντώνη Σαμαρά. Δε θα είναι όμως υποψήφιος στο Επικρατείας και καθώς οι λίστες της Ν.Δ για τις υπόλοιπες περιφέρειες έχουν ήδη ανακοινωθεί, πιθανόν εντελώς εκτός.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού ωστόσο σημείωναν σιβυλλικά ότι το κόμμα του κ.Χατζημαρκάκη (που δεν θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές) συνεργάζεται με τη Ν.Δ και στηρίζει Ν.Δ, προκειμένου να καλύψουν την υποχώρηση του Μαξίμου για την αμφιλεγόμενη αυτή επιλογή.

Ήδη είχαν υπάρξει αντιδράσεις στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας Χατζημαρκάκη, καθώς δεν έχουν ξεχαστεί οι δηλώσεις που έκανε ως ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων (και έχων τότε καλές σχέσεις με το Γιώργο Παπανδρέου) πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης έπρεπε να πάνε φυλακή.

Αυτές όμως προφανώς τις γνώριζε ήδη το Μαξίμου και ενδεχομένως δια της προσέγγισης με τον κ.Χατζημαρκάκη ήθελε να κόψει ένα ακόμη πρόσωπο και το οποιο μικρό ποσοστό αυτό ενδεχομένως φέρει μαζί του από το ΠΑΣΟΚ. Τις προηγούμενες ημέρες ο κ.Χατζημαρκάκης εφέρετο άλλωστε να συζητά ταυτόχρονα με το Μαξίμου και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μεχρι τη σημερινή του δήλωση.

Από το περιβάλλον του κ.Καραμανλή διεκρίνιζαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ασχολείται με το θέμα.

Ο κ.Χατζημαρκάκης την περίοδο 2011- 2012 φλέρταρε και με τη Δημοκρατική Συμμαχία το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει αρνητικά στην επικαιρότητα όταν του είχε αφαιρεθεί το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Βόννης για λογοκλοπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα