Η νέα γκάφα του Τραμπ

Η νέα γκάφα του Τραμπ

Ο Ντόλαντ Τραμπ πήγε στο Νιου Τζέρσι να κάνει απονομή, σε τουρνουά γκολφ. Όταν έφυγε, του είχαν επιτεθεί Πουέρτο Ρίκο, Τέξας και Φλόριντα και η Κιμ Καρντάσιαν.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, ο Donald Trump Τραμπ βρέθηκε στο New Jersey, για να παραστεί στο τουρνουά γκολφ Presidents Cup, που διεξήχθη στο Liberty National Golf Course.

Στο πρόγραμμα των υποχρεώσεων του ήταν να γίνει ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος των ΗΠΑ που έκανε και την απονομή τροπαίου, στους πρωταθλητές. Ήταν αρκετό για να βρει έναν τρόπο να ξεσηκώσει, με μια πρόταση, το Πουέρτο Ρίκο, το Τέξας και τη Φλόριντα. Τι έκανε; Αφιέρωσε το κύπελλο, στα θύματα των τυφώνων που έπληξαν τις πολιτείες και άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς.

Εκ μέρους όλων των κατοίκων του Τέξας και όλων των ανθρώπων-αν δείτε το σήμερα και διαπιστώσετε τι συμβαίνει, πόσο φρικτή είναι η κατάσταση, αλλά την έχουμε υπό μεγάλο έλεγχο-του Πουέρτο Ρίκο, αλλά και τους πολίτες της Φλόριντα οι οποίοι δοκιμάστηκαν πολύ την τελευταία περίοδο από τους τυφώνες, θέλω απλά να τους θυμηθούμε. Και θα αφιερώσουμε αυτό το τρόπαιο σε όλους εκείνους που πέρασαν τόσα πολλά και τους αγαπάμε τόσο, ως κομμάτι του μεγάλου κράτους μας, ως πραγματικό μέλος του μεγάλου έθνους μας“.

Σαν να μην έφταναν αυτά τα λόγια, είπε να “τιτιβίσει” και τον εαυτό του να κάνει την απονομή.

Νωρίς την Κυριακή, διέψευσε όσους αμφισβητούσαν την κυβέρνηση του, για τη δέσμευση που είχε κάνει να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του Πουέρτο Ρίκο, μετά τον τυφώνα Μαρία ως ” υποκινούμενους από πολιτικά κίνητρα“, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά της Δημάρχου του Πουέρτο Ρίκο, Carmen Yulín Cruz που έχει επισημάνει πολλάκις πως έγιναν τα ελάχιστα. O Πλανητάρχης της είχε απαντήσει την πρώτη φορά με το “η Δήμαρχος επέδειξε ανεπαρκή ηγεσία” και είχε προσθέσει ” οι κάτοικοι θέλουν να γίνουν όλα για αυτούς“.

φωτογραφία: Susan Walsh/AP

Η πραγματικότητα θέλει 3.4 εκατομμύρια Πορτορικανούς να μην έχουν ηλεκτρικό ή νερό ή σπίτι. Ο Τραμπ ενημέρωσε πως σκοπεύει να επισκεφτεί την περιοχή την Τρίτη 3/10, οπότε θα έλθει αντιμέτωπος και με τους 3.5 εκατ. Αμερικανούς πολίτες του Πουέρτο Ρίκο. Ο Δημοκρατικός Chuck Schumer του συνέστησε να σταματήσει να χάνει χρόνο, εξαπολύοντας επιθέσεις σε πληγέντες από τον τυφώνα Μαρία και να ” σηκώσει τα μανίκια του και να πιάσει δουλειά“.

Επί του θέματος, εν τω μεταξύ, τοποθετήθηκε και η Kim Kardhashian, με σχόλιο στο λογαριασμό της στο Twitter, τον οποίον ακολουθούν 55.9 εκατ. χρήστες

Στο σχόλιο του Trump προς τους πολίτες του Πουέρτο Ρίκο, να μην πιστεύουν τις ψεύτικες ειδήσεις, η celebrity απάντησε “δεν έχουν ηλεκτρικό στο σπίτι τους, για να παρακολουθήσουν τις ειδήσεις. Σας παρακαλώ, σταματείστε να τουιτάρετε και να παίζετε γκολφ, ενώ κόσμος πεθαίνει. Σας παρακαλώ, κάντε ένα βήμα μπροστά και βοηθήστε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα