Οι 96 ώρες που κρίνουν την αξιολόγηση

Οι 96 ώρες που κρίνουν την αξιολόγηση
Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA party, in Athens on Apr. 4, 2016 / , , 4 , 2016 SOOC

Συμφωνία ως την Κυριακή προσδοκά η Αθήνα. Θα είναι μια καταρχήν συμφωνία η οποία θα αποτυπωθεί σε δύο προσχέδια, ένα με την Κομισιόν και ένα με το ΔΝΤ. Πάει πίσω η εκταμίευση της δόσης

Συμφωνία επί της αρχής με τους δανειστές εντός τεσσάρων 24ώρων και δη ως την Κυριακή 10 του μηνός προσδοκά η κυβέρνηση.

Τούτο προέκυψε μετά την κρίσιμη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης το οικονομικό επιτελείο με το κουαρτέτο, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν όλα τα καυτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, από το ασφαλιστικό μέχρι τα κόκκινα δάνεια κι από το φορολογικό μέχρι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, γνωστοποίησε πως ως νέα προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές ορίζεται η 10η Απριλίου. Κατά τον κ. Τσακαλώτο, όλα τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να κλείσουν εντός του σαββατοκύριακου, προκειμένου ως το απόγευμα της Κυριακής, το αργότερο, να έχουν καταρτιστεί… δύο κείμενα συμφωνίας. Τα δύο κείμενα θα εμφανίζουν ορισμένες διαφοροποιήσεις μεταξύ τους, αφού το ένα θα συνταχθεί κατόπιν συνεννόησης με τους Ευρωπαίους και το δεύτερο μετά από συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα δύο αυτά κείμενα θα βάλει στις βαλίτσες του ο κ. Τσακαλώτος, κατά την αναχώρησή του για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ την ερχόμενη εβδομάδα (πραγματοποιείται το διάστημα 15-17 Απριλίου), αλλά και κατά την παρουσία του στο Eurogroup της 22ας Απριλίου. Η καταρχήν συμφωνία ως την Κυριακή – η οποία θα αποτυπωθεί και στα δύο υπό κατάρτιση προσχέδια – δεν θα συνοδευθεί και από εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Ο «παλμός» της διαπραγμάτευσης μεταφέρεται την Πέμπτη και σε επίπεδο Euro Working Group, το οποίο συνεδριάζει προκειμένου να καταγράψει την πρόοδο που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα