Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ Κασαπίδης και Στεφανάδης

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ Κασαπίδης και Στεφανάδης
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Ανανέωση, πολύπλευρη διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία το μήνυμα, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Αύριο συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία της Ν.Δ. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Ανανέωση, πολύπλευρη διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία είναι το μήνυμα που στέλνει, με τα ψηφοδέλτιά της, η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Οι λίστες αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, οπότε θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει όμως άτυπο γαλάζιο ενημερωτικό σημείωμα, οι υποψήφιοι που κατέρχονται για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές ξεπερνούν το 55%, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία γυναικών και η συμμετοχή νέων.

Στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ εντάσσονται επίσης άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μόλις πριν έξι μήνες έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών και γνωρίζουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, άνθρωποι των επιμελητηρίων και επιστημονικών συλλόγων και της αγοράς, άνθρωποι του πνέυματος και των επιστημών. Εντάσσονται επίσης άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους, που προτάσσουν τη διασφάλιση της παρουσίας της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και εκφράζουν την αμφίπλευρη διεύρυνση της Ν.Δ., σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επισημοποιείται η επιστροφή του Γιώργου Κασαπίδη, που θα ανταμοιφθεί για την ψήφο υπέρ του Σταύρου Δήμα με το να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης. Στη Λάρισα θα κατέβει ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης και στη Σάμο ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Υποψήφιος θα είναι επίσης ο πρώην δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, ενώ επιστρέφει στη μάχη του σταυρού στην Α Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Καλαφάτης που είχε παραιτηθεί απο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ για να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει αναμφίβολα στην υποψηφιότητα της Αντζελας Γκερέκου στην Κέρκυρα (η οποία προκάλεσε και κόντρα με το ΠΑΣΟΚ), στη συμμετοχή του ανεξάρτητου πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και προερχόμενου επίσης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόμου στο Επικρατείας (ενδεχομένως στην τέταρτη θέση που καθίσταται εκλόγιμη μόνον εάν η Ν.Δ συγκεντρώσει πάνω από 30%), αλλά και στην είδηση ότι η Νόνη Δούνια θα είναι υποψήφια στην Α Πειραιά.

Η Συγγρού προέβαλε επίσης ιδιαίτερα την ένταξη στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών του αντιπροέδρου της Δρασης και ιδρυτικού στελέχους της Δημιουργίας Ξανά Άγη Βερούτη, ο οποίος διαφώνησε με τη συμπόρευση Δράσης- Ποταμιού και ο οποίος συναντηθηκε νωρίτερα με το γραμματέα της Ν.Δ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα