Τηλεοπτικές άδειες: Το ‘σκληρό πόκερ’ των υποψηφίων

Τηλεοπτικές άδειες: Το ‘σκληρό πόκερ’ των υποψηφίων

Πως κέρδισαν τις άδειες οι τέσσερις φιναλίστ. Τα πονταρίσματα, και η μάχη "στήθος με στήθος"

Εξήντα έξι ολόκληρες ώρες χρειάστηκαν για να αλλάξει το τοπίο στην ελληνική τηλεόραση. Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 6 το πρωί της Τρίτης με την άφιξη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των ομάδων των εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η μάχη των 8 υποψηφίων ήταν σκληρή και εξελίχθηκε σε ένα παιχνίδι πόκερ για δυνατούς παίκτες.  Πρώτος εξασφάλισε τηλεοπτική άδεια ο ΣΚΑΙ, μετά από 10 ώρες και 56 “χτυπήματα”, με το ποσό των 43,6 εκατ. ευρώ και βασικό αντίπαλο τον Βλ. Καλογρίτσα που πόνταρε το ποσό των 40 εκατ. ευρώ. Ο Καλογρίτσας ήταν εδώ εκείνος που ανέβασε το κασέ της πρώτης άδειας πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να τη κερδίσει.

Το πρώτο χτύπημα του προσωρινού υπερθεματιστή της πρώτης άδειας ανερχόταν σε 31 εκατ. ευρώ. Τρίτη υψηλότερη προσφορά στον πρώτο γύρο ήταν του εκπροσώπου του Alpha με 30,5 εκατ. ευρώ και ακολούθησε ο Μαρινάκης με 20,5 εκατ. ευρώ και ο Σαββίδης με 20 εκατ. ευρώ. Τα τρία χαμηλότερα αντίτιμα ήταν από την κυπριακή εταιρεία ΙΤV CP 15,5 εκτα. ευρω, τον ANT1 13,5 εκατ. ευρώ και το STAR 8 εκατ ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το πόκερ για τη δεύτερη άδεια που έληξε με νικητή τον Καλογρίτσα, ο τελευταίος έφτασε τα 52,6 εκατ. ευρώ ποσό που εξασφάλισε και την τελική επικράτηση. Νωρίτερα, είχε χτυπήσει με 42,2 εκατ ευρώ. Σε εκείνο το σημείο ανέβασε ταχύτητα ο Μαρινάκης ο οποίος έκανε 789 χτυπήματα κα ανέβηκε στα 46,2 εκατ. ευρώ ενώ ο Alpha με 7 χτυπήματα πήγε στα 41,5 εκατ. ευρώ.

Στη μάχη για την τρίτη άδεια τα πονταρίσματα αυξήθηκαν κατά πολύ. Πιο δυνατή προσφορά ήταν του Θ. Κυριακού που λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης πρόσφερε 75,9 εκατ. ευρώ και έτσι κατοχύρωσε την άδεια. Πιο πριν, είχ φτάσει μέχρι και τα 56,2 εκατ ευρώ.

Δεύτερος ήταν ο Μαρινάκης, ο οποίος έφτασε τα 63,8 εκατ. ευρώ, τρίτος ο Σαββίδης ο οποίος ανέβηκε στα 52 εκατ ευρώ ενώ ο Alpha δια του Φουρλεμάδη πήγε στα 46 εκατ. ευρώ. Όσο για το STAR ανέβηκε μόλις στα κατά 2 εκατ ευρώ (10 εκατ) την προσφορά του, ενώ αμετακίνητος στα 18 εκατ. ευρώ έμεινε ο Κυριακόπουλος για την εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης με μία μόνο άδεια, ο κλοιός στένευε και ο Μαρινάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος. Έτσι, όπως βλέπουμε και παρακάτω, ανέβασε την προσφορά του στα 61, 5 εκατ. ευρώ με 117 χτυπήματα και ακολούθως στα 73,9 εκατ και κέρδισε την άδεια. Αντίθετα, ο Alpha που ανέβηκε στα 61 εκατ. ευρώ και ο Σαββίδης που έφτασε στα 61,5 εκατ ευρώ δεν μπόρεσαν να κοντράρουν την προσφορά της ALTER EGO, αλλά διασφάλισαν μόνο ότι πλέον θα ναι oi 2 πρώτοι επιλαχόντες.

Δείτε αναλυτικά τα πονταρίσματα

 

πηγή: Παραπολιτικά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα