Μάρδας: Θα είχαμε capital controls και επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Μάρδας: Θα είχαμε capital controls και επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

"Δεν μπορώ να το αποδείξω εύκολα, αλλά είναι η αίσθηση μου", είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών στη Βουλή

Τον ισχυρισμό ότι τα capital controls θα επιβάλλονταν ακόμη και αν είχε μείνει στην εξουσία η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προέβαλε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Μάρδας ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών την περίοδο της επιβολής τους.

«Δεν νομίζω να πιστεύουν κάποιοι ότι παραλάβαμε παράδεισο από την προ-προηγούμενη κυβέρνηση. Η αίσθηση μου είναι ότι θα φτάναμε στα capital controls αν είχε μείνει η ΝΔ» τόνισε ο κ. Μάρδας κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) του Ιουνίου του 2015 με την οποία επιβλήθηκε η τραπεζική αργία «βραχείας διαρκείας». Ο κ. Μάρδας παραδέχτηκε, πάντως, ότι δεν μπορεί να αποδείξει από το βήμα της Βουλής έναν τέτοιο ισχυρισμό καθώς απαιτείται τεχνική βοήθεια. «Η αίσθηση μου είναι αυτή» σημείωσε.

Απαντώντας η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ρίχνει τις ευθύνες πάντα στους άλλους. «Δεν περίμενε να ακούσει κανείς ανάληψη ευθύνης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» είπε αλλά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι άλλοι. «Φταίει η οικονομική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το δημοψήφισμα» αντέτεινε η κυρία Ασημακοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα