Casablanca: Σε δημοπρασία το πιο ρομαντικό πιάνο όλων των εποχών

Casablanca: Σε δημοπρασία το πιο ρομαντικό πιάνο όλων των εποχών

Η τιμή πώλησης του πιάνου αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια (vid)

Ένα από τα πιο διάσημα μουσικά όργανα που εμφανίστηκαν ποτέ σε κινηματογραφική ταινία, το πιάνο που παίζει ο Sam στο cafe του Rick στην Casablanca και φέρνει δάκρυα στα μάτια του Humphrey Bogart και της Ingrid Bergman, βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο Bonhams το φθινόπωρο.

Επιμέλεια: Άλκηστις Καραλή

Η τιμή πώλησης του πιάνου αναμένεται να αγγίξει επταψήφια νούμερα, μετά την πώληση ενός άλλου πιάνου από την ταινία – του πιάνου που χρησιμοποιήθηκε για τις σκηνές στο Παρίσι – στην τιμή των 602,500 δολαρίων το 2012. Το πιάνο του Rick είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε μια συναυλία, για τη μουσική που έγραψε ο Max Steiner για την Casablanca, το 2006 στο Hollywood Bowl.

Υπάρχουν κι άλλα αντικείμενα στη δημοπρασία που σχετίζονται με την Casablanca. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες από το cafe του Rick, διαβατήρια και χαρτιά που δημιουργήθηκαν για την ταινία, καθώς και το τελευταίο προσχέδιο του σεναρίου. Η Catherine Williamson από τον οίκο Bonhams έχει αποκαλέσει τη συλλογή ως “μια από τις πιο σημαντικές συλλογές ενθυμίων από ταινίες [που βρίσκεται] ακόμα σε χέρια ιδιωτών”.

Στη δημοπρασία “There’s No Place Like Hollywood”, υπάρχουν κοστούμια που φορέθηκαν από τη Rita Heyworth στην ταινία “Gilda”, τη Barbara Streisand στην ταινία “Yentl” και μία ιπτάμενη μαϊμού στην ταινία “Ο Μάγος του Οζ”. Τα κομμάτια θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες από τις 6 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου και στη Νέα Υόρκη από τις 20 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

Ρεκόρ σημειώθηκε πέρυσι σε δημοπρασία του οίκου Bonhams, όταν το αγαλματίδιο που απεικονίζει το γεράκι από την ταινία “Το Γεράκι της Μάλτας”, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Humphrey Bogart, πουλήθηκε για περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια.

(Πηγή: The Guardian)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα