Δανός ‘στρατιώτης του ΙΚ’ πυροβόλησε αστυνομικούς

default image

"Ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για επιθέσεις στις χώρες του συνασπισμού", ανακοίνωσε η τζιχαντιστική οργάνωση

Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ήταν ο Δανός, ο οποίος πριν λίγες μέρες πυροβόλησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά στην Κοπεγχάγη. Αυτό δημοσίευσε την Παρασκευή το πρακτορείο Amaq, προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών.

Ο 25χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ονομάζεται Μέσα Χότζιτς, πυροβόλησε δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, και έναν πολίτη την Τετάρτη, με τον ίδιο να πεθαίνει την Παρασκευή, υποκύπτοντας στα τραύματα που υπέστη από αστυνομικά πυρά κατά τη σύλληψή του.

“Ο δράστης, που είχε ως στόχο την αστυνομία στην Κοπεγχάγη, είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και έκανε την επίθεση ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις να πληγούν οι χώρες του συνασπισμού”, ανέφερε το Amaq, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Χότζιτς είχε δεσμούς με την ριζοσπαστική ισλαμική ομάδα Μιλάτου Ιμπραΐμ και “συμπαθούσε” το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν είχε καμία απόδειξη ότι ο εξτρεμισμός τον οδήγησε στην επίθεση.

Το περιστατικό συνέβη στην κοινότητα Κριστιάνια, η οποία ιδρύθηκε από χίπιδες τη δεκαετία του ’70 και έχει μια μακρά ιστορία στην διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: France24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα