Τουρκία: Σύλληψη Ουιγούρων Κινέζων για την επίθεση στο Reina την Πρωτοχρονιά

Τουρκία: Σύλληψη Ουιγούρων Κινέζων για την επίθεση στο Reina την Πρωτοχρονιά

Για συνέργεια στη δολοφονία 39 ατόμων, κατηγορούνται οι δύο άνδρες. Τριάντα πέντε μέχρι στιγμής οι συλλήψεις για το μακελειό στο κλαμπ

Δύο Ουιγούροι Κινέζοι συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Τουρκία σε σχέση με την αιματηρή επίθεση της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι δύο ύποπτοι, ονόματι Ομάρ Ασίμ και Αμπουλιέζι Αμπουντουχαμίτι, προφυλακίστηκαν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία 39 ατόμων.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι 35 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για την συγκεκριμένη επίθεση, με τους προαναφερόμενους να είναι μεταξύ αυτών.

Να θυμίσουμε ότι την ευθύνη για το “χτύπημα” τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για εκδίκηση για την στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία.

Οι Ουιγούροι είναι μια μεγάλη μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα στη δυτική Κίνα, με σημαντικές κοινότητες στην κεντρική Ασία και την Τουρκία.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα