Βούτσης: Χρηματοδότηση από τη Βουλή σε οργανώσεις για το προσφυγικό

Βούτσης: Χρηματοδότηση από τη Βουλή σε οργανώσεις για το προσφυγικό
Lesbos, Greece on October 17, 2015. / , 17 2015. SOOC

Ψηφίστηκαν ομόφωνα αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής για μείωση μετακλητών υπαλλήλων. Να καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα η βιαιοπραγία κατά βουλευτή πρότεινε το ΠΑΣΟΚ.

Πρόταση για την χρηματοδότηση οργανώσεων που εργάζονται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Βούτσης κατά τη συζήτηση και ψήφιση των τροποποιήσεων του κανονισμού του κοινοβουλίου.

«Προτείνουμε να δοθεί ένα σεβαστό ποσό σε οργανώσεις, σε κινήσεις και σε θεσμούς που εργάζονται αδιάλειπτα στα νησιά και στα σύνορα για το προσφυγικό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. Η πρότασή του δεν τέθηκε σε ψηφοφορία αλλά αντιμετωπίσθηκε με ικανοποίηση από τους περισσότερους βουλευτές και αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Εντωμεταξύ η Βουλή ψήφισε με ευρύτατη συναίνεση τροποποιήσεις για τη σταδιακή κατάργηση τουλάχιστον 40 θέσεων μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής στα γραφεία πρώην προέδρων της Βουλής, πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων. Επίσης ορίστηκε ότι μετά με την πάροδο δύο βουλευτικών περιόδων μετά τη λήξη της θητείας τους θα μπορεί να διορίζεται μόνον ένας μετακλητός υπάλληλος στα γραφεία των πρώην προέδρων της Βουλής και πρώην πρωθυπουργών.

Αίσθηση προκάλεσε, όμως το αίτημα που διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος να καταστεί ιδιώνυμο το αδίκημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή με αφορμή την επίθεση των χρυσαυγιτών κατά του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.  «Πρέπει να προασπίσουμε τη Δημοκρατία. Να γίνει ιδιώνυμο η επίθεση κατά βουλευτή» είπε και έκανε λόγο για την ανάγκη αυτοπροστασίας του πολιτικού συστήματος από αυτούς που δέρνουν και από αυτούς που δυσφημούν τους βουλευτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα