Σαπέν: ‘Απολύτως πιθανή’ η εξεύρεση συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών

default image

Ο Μισέλ Σαπέν δηλώνει βέβαιος πως η Αθήνα θα καταλήξει σε συμφωνία στο eurogroup της Δευτέρας, κόντρα στις προβλέψεις και τις προσδοκίες όλων των υπολοίπων

Ο Γάλλος υπουργών Οικονομικών Μισέλ Σαπέν φέρεται να δήλωσε σήμερα ιδιαίτερα αισιόδοξος για μια συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. Όπως μεταδίδει η Liberation ο Σαπέν κρίνει πως μια συμφωνία είναι “απολύτως πιθανή” ώστε να εξακολουθήσει το πρόγραμμα βοήθειας και να δοθούν οι δόσεις στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του eurogroup των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Γάλλος σοσιαλιστής μοιάζει να είναι ο μόνος αισιόδοξος αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, καθώς το χάσμα κυβέρνησης και δανειστών για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς συνεχίζει να σκιάζει τη διαπραγμάτευση, στο σημερινό Eurogroup θα επιχειρηθεί η εξεύρεση πολιτικής φύσεως συμφωνίας επί του συγκεκριμένου θέματος, χωρίς αυτό να είναι βέβαιο πως μπορεί να καταστεί εφικτό.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, από το Eurogroup δεν αναμένεται αποδέσμευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, καθώς χωρίς συμφωνία Αθήνας – δανειστών στα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης, το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι μια πιστοποίηση προόδου και μόνο. Αυτή η πιστοποίηση προόδου, ωστόσο, είναι εξίσου σημαντική για την Αθήνα, καθώς το θετικό momentum που έχει καλλιεργηθεί για τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, στέλνοντας λάθος μηνύματα στις αγορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα