Αλεξιάδης για τηλεοπτικές άδειες: Ήρθε η ώρα για όσους δεν πλήρωναν

Αλεξιάδης για τηλεοπτικές άδειες: Ήρθε η ώρα για όσους δεν πλήρωναν

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλά για τον ΕΝΦΙΑ, τις 100 δόσεις αλλά και για τις τηλεοπτικές άδειες. Τι ανέφερε για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” του Kontra Channel.

“Υπάρχουν θετικά αποτελέσματα σε μια δύσκολη περίοδο. Υπήρχαν στελέχη που ήθελαν να διαιωνιστεί η ίδια λειτουργία στο υπ. Οικονομικών που υπήρχε πριν. Ο κόσμος ψήφισε για να έρθει η αλλαγή. Δεν βαδίζουμε στην τύχη, υπάρχει σχέδιο και αποτελέσματα στην πιο δύσκολη περίοδο”, δήλωσε κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό εν όψει νέας σεζόν.

“Έπεσαν έξω όσοι έκαναν προβλέψεις. Έλεγαν ότι ο ΕΝΦΙΑ θα έβγαινε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Εμείς δεν πουλάμε το δικό μας success story, λέμε ότι διαψεύδονται οι καταστροφολόγοι. Λέμε επίσης ότι πάμε πολύ καλά στα φορολογικά έσοδα. Σε επίπεδο επταμήνου είμαστε πολύ πιο πάνω από τον στόχο”, συμπλήρωσε.

Για τις 100 δόσεις σημείωσε: “Δεν μπορώ να μιλάω εκ μέρους του κ. Κατρούγκαλου. Εγώ όταν μιλάω για 100 δόσεις, μιλάω για τα χρέη προς το δημόσιο. Εμείς αγωνιούμε για όσους ήταν στις 100 δόσεις και για κάποιο λόγο βγήκαν, να δούμε πώς θα ενταχθούν. Πολλοί δεν έχουν κάνει χρήση της εγκυκλίου που έχουμε εκδώσει για να επανενταχθούν. Ο καθένας μπορεί να συνεννοηθεί με τον λογιστή του και να επανενταχθεί”.

“Κάποιοι υποστήριζαν το “ναι”. Στις προϋποθέσεις του “ναι” ήταν η κατάργηση των 100 δόσεων. Δεν γίνεται αυτοί τώρα να μας κατηγορούν που υπερασπιζόμαστε τις 100 δόσεις. Είναι ειρωνεία αυτοί να μας κουνούν το δάχτυλο”, συμπλήρωσε. Η εγκύκλιος αυτή αφορά όσους βγήκαν εκτός εξαιτίας παράλειψης ή λάθους της τράπεζας.

Για τον συμψηφισμό ανέφερε: “Όλες οι φορολογικές εκκρεμότητες μπορούν να συμψηφιστούν στην Εφορία. Συζητάμε για το τί θα γίνει για όσους έχουν βγει από τη ρύθμιση για τα χρέη προς το δημόσιο”.

Αναλυτικά εδώ το τι ισχύει για τις 100 δόσεις

“Λένε ακόμη ότι 1 δις το μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Είναι ψέματα και παραπληροφόρηση, οι πίνακες υπάρχουν”, τόνισε ερωτηθείς σχετικά με το αν ισχύουν οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα σε μερίδα του Τύπου. “Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο είναι στα 90 δις”, υπογράμμισε.

Για τον ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού και σε άλλα Ιδρύματα, τόνισε:

“Τα Ιδρύματα που κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά, δυστυχώς έχουν και φορολογική επιβάρυνση. Δεν έχουμε την δυνατότητα αυτή τη στιγμή για κάτι το διαφορετικό. Τώρα που τελείωσε η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και έχουμε πλήρη εικόνα των πραγμάτων, θα δούμε τι θα γίνει με αυτά τα Ιδρύματα γιατί είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια”.

Στη συνέχεια, κάνοντας επίθεση στη ΝΔ, ανέφερε: “Με μεγάλη χαρά είδα την πρόταση της ΝΔ για τον φόρο στο κρασί, γιατί απ’ ότι φαίνεται είναι ο μόνος που θα καταργήσει. Μας κατηγορούν για τον ΕΝΦΙΑ ότι λέγαμε ότι θα τον καταργήσουμε. Μας ήρθε “προίκα” ο ΕΝΦΙΑ και έπρεπε να τον κρατήσουμε”. Επανέλαβε μάλιστα πως “η κυβέρνηση πέτυχε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και στα πολύ υψηλά εισοδήματα. Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ καλεί τους φορολογούμενους να πληρώσουν λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι ή καθόλου”.

Τέλος, για τις τηλεοπτικές άδειες είπε: “Η διαδικασία πάει καλά, επιτέλους μπαίνει τάξη. Το δημόσιο θα έχει έσοδα και από τις άδειες και από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τον εισέπρατταν. Ο κόσμος έχει πληρώσει, ήρθε η ώρα να πληρώσουν και αυτοί που δεν πλήρωναν”.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα