Συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι με Ερντογάν για τη συμφωνία για τους πρόσφυγες

default image

Στο περιθώριο της συνεδρίασης των χωρών της G20, την επόμενη εβδομάδα στην Κίνα, η συνάντηση των τεσσάρων ηγετών

Συνάντηση για την προσφυγική κρίση με τον Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν οι Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι στο περιθώριο της συνεδρίασης των χωρών της G20 την επόμενη εβδομάδα στην Κίνα, όπως δήλωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος.

Την ίδια μέρα η Τουρκία επανέλαβε ότι δεν θα εφαρμόσει την συμφωνία με την ΕΕ για την ανακοπή της ροής των μεταναστών και προσφύγων, αν η τελευταία δεν υλοποιήσει την υπόσχεσή της περί κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένης της Μέρκελ, από την άλλη πλευρά, επιμένουν ότι η κατάργηση θα γίνει, μόνο αν η Τουρκία πληροί και τις 72 προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Η καγκελάριος επεσήμανε, ακόμη, ότι η Γερμανία είναι σε συνομιλίες με την Τουρκία για να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στην οποία βρίσκονται 250 Γερμανοί στρατιώτες και έξι αναγνωριστικά αεροσκάφη. Να θυμίσουμε μετά την αναγνώριση από την γερμανική βουλή της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονία, η Τουρκία είχε απαγορεύσει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τη βάση.

“Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι πρέπει να επιτραπεί στους βουλευτές να επισκεφτούν τους στρατιώτες μας. Προσπαθώ για πρόοδο στις συζητήσεις”, επεσήμανε η Μέρκελ.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα