Για προχειρότητα και κινήσεις πανικού κατηγορεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Για προχειρότητα και κινήσεις πανικού κατηγορεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο κ. Γεννηματά με ανακοίνωσή της σημειώνει πως στο λιμάνι του Πειραιά λειτουργεί καθεστώς Ειδομένης, ενώ στη Χίο οι πρόσφυγες βιώνουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης

Την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών αιτήσεων ασύλου, ώστε οι πρόσφυγες που την δικαιούνται να μην την στερηθούν, ζητά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως  “η προχειρότητα και οι κινήσεις πανικού μεταφέρουν το πρόβλημα και τις σκηνές βίας από τη μια περιοχή στην άλλη. Το λιμάνι του Πειραιά λειτουργεί με καθεστώς Ειδομένης, ενώ στη Χίο βιώνουν τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης η οποία οφείλει εξηγήσεις”.

Αναλυτικά η δήλωση της κας Γεννηματά:

“Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση με βάση την Εθνική Γραμμή να εφαρμόσει συγκεκριμένο σχέδιο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας. Η προχειρότητα και οι κινήσεις πανικού μεταφέρουν το πρόβλημα και τις σκηνές βίας από τη μια περιοχή στην άλλη. Το λιμάνι του Πειραιά λειτουργεί με καθεστώς Ειδομένης. Στη Χίο βιώνουν τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης η οποία οφείλει εξηγήσεις.

Όπως με διαβεβαίωσε στη συνάντηση μας, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Ολλανδίας, υπάρχει δυνατότητα σταδιακής μετεγκατάστασης προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές χώρες που είναι πρόθυμες να τους υποδεχτούν.

Αρκεί να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες των αιτημάτων ασύλου.

Αυτή η δυνατότητα δεν  πρέπει να πάει χαμένη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα