Οι καπετάνιοι του κέντρου

Οι καπετάνιοι του κέντρου
Meeting between the the president PASOK, Fofi Gennimat and the leader of Democrats Socialists Movement (KIDISO) George Papandreou, in Athens, on Jan. 12, 2017 / , , 12 , 2017 SOOC

Ο πολιτικός χώρος του κέντρου στην Ελλάδα του 2017 έχει πολλούς επίδοξους αρχηγούς, αλλά δεν έχει δύο πράγματα προς το παρόν. Όραμα και έναν ηγέτη να το εκφράσει

Η επαναπροσέγγιση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή με το χώρο του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε αντιδράσεις που ξεκινούν από τα σκωπτικά σχόλια, το τρολάρισμα και την σκληρή κριτική και φτάνουν μέχρι και την επιδοκιμασία.

Σίγουρα δεν πέρασε αδιάφορη. Και δεν πέρασε αδιάφορη, διότι πέρα από τις νοσταλγικές αναφορές, την πλάκα, αλλά και την οργή για τη λεγόμενη “εποχή ΠΑΣΟΚ”, υπάρχει και κάτι ουσιαστικό, που κάνει τους πολίτες να ασχολούνται με το λεγόμενο κέντρο. Αυτό είναι το ότι ένα σημαντικό μέρος του πολιτικού σώματος, που τοποθετείται στην κεντροαριστερά, βρίσκεται χωρίς πολιτική στέγη.

Οι διεργασίες, οι επιστροφές, οι ενδεχόμενες αποχωρήσεις οι αρχηγοί και οι αρχηγίσκοι όμως δεν πρόκειται να γοητεύσουν αυτούς τους πολίτες ή και ακόμα περισσότερους, αν πρώτον δεν παρουσιάσουν ένα όραμα, που θα συνοδεύεται από σχέδιο και άρα από συγκεκριμένους και κοστολογημένους τρόπους υλοποίησης.

Δεύτερον, θα πρέπει αυτό το όραμα να εκφραστεί μέσω ενός προσώπου, που εφόσον έχουν μαζευτεί τόσοι σωτήρες του κέντρου, θα πρέπει να έχει νομιμοποίηση από τη βάση.

Σε άλλη περίπτωση η κεντροαριστερά θα συνεχίσει να βγάζει την εικόνα των πολλών καπεταναίων σε λαστιχένια τρύπια βάρκα.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα