Το PS4 βγάζει νοκ άουτ σε πωλήσεις τον προκάτοχο του PS3

Το PS4 βγάζει νοκ άουτ σε πωλήσεις τον προκάτοχο του PS3

Με 18,5 εκατομμύρια κονσόλες μόνο στην Αμερική, οι παιχνιδομηχανές παίρνουν τη ρεβάνς και επιστρέφουν δυναμικά στο χώρο των videogames

Η νέα παιχνιδομηχανή της Sony ήρθε για να εκτοξεύσει τις πωλήσεις και να επισκιάσει το Playstation 3 που αντικατέστησε. Για την ακρίβεια σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις η Sony πούλησε περισσότερα από 18,5 εκατομμύρια κονσόλες από τον περασμένο Νοέμβριο του 2013 οπότε και κυκλοφόρησε. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως 4,1 εκατομμύρια από αυτά πουλήθηκαν μόνο μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η επιστροφή των παιχνιδομηχανών είναι γεγονός, αφού τόσο το νέο Playstation 4, όσο και το Xbox One – τα οποία βγήκαν στην αγορά στα τέλη του 2013 – έχουν ήδη σημειώσει 80% υψηλότερες πωλήσεις από τους προκατόχους τους.

Το PS4 φαίνεται πως κάνει μια κούρσα για πρωτάθλημα, αν υπολογίσει κανείς πως από την πλευρά της Microsoft, υπολόγιζαν να έχουν περάσει τα 10 εκατομμύρια κομμάτια μέσα σε ένα χρόνο. Συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο πάντως, οι πωλήσεις του Xbox ξεπέρασαν εκείνες της παιχνιδομηχανής της Sony, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στην εντυπωσιακή έκπτωση της πρώτης.

Στα καλά νέα όμως για τη Sony έρχεται και η εντυπωσιακή αύξηση των μελών του online προγράμματος της παιχνιδομηχανής, του Plus Program, το οποίο παρέχει στους χρήστες του PS4 τη δυνατότητα να κατεβάζουν δωρεάν παιχνίδια, αλλά και να παίζουν διαδικτυακά με πολλαπλούς παίχτες. 10,9 εκατομμύρια χρήστες γράφτηκαν στην υπηρεσία αυτή της εταιρίας που κοστίζει 50 δολάρια το χρόνο.

Πηγή: mashable.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα