Ο Τζιχάντι Τζον έγινε παιχνίδι

Ο Τζιχάντι Τζον έγινε παιχνίδι

Κι όμως, στη Σιγκαπούρη αλλά και στην Αυστραλία έχουν κυκλοφορήσει παιχνίδια – απομίμηση των Lego με τον αρχιεκτελεστή του ISIS και κομμένα κεφάλια

Μπορεί να ήταν μια απ’ τις πιο σκληρές φυσιογνωμίες των τελευταίων ετών, ο άνθρωπος που αποκεφάλισε δεκάδες ανθρώπους on camera στο όνομα του ISIS, αλλά κάποιοι σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό για παιδιά. Ο λόγος για τον Τζιχάντι Τζον, τον πρώην αρχιεκτελεστή της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», που σκοτώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει φιγούρα για παιχνίδια τύπου Lego.

Όπως αναφέρει η Daily Mail τα συγκεκριμένα παιχνίδια όχι μόνο έχουν τη φιγούρα του πρώην ηγετικού στελέχους του ISIS αλλά υπάρχουν κι εκδοχές με κομμένα κεφάλια και Καλάσνικοφ.

Τα παιχνίδια είχαν κυκλοφορήσει στη Σιγκαπούρη, όπου τις τελευταίες ώρες τα καταστήματα που τα διέθεταν κλήθηκαν να τα αποσύρουν απ’ τα ράφια τους.

Φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με την εταιρεία Lego, απλώς αποτελούν απομίμησή της, και διατίθενται από περίπου 3 έως 19 δολάρια.

 

Παρόμοια παιχνίδια είχαν κυκλοφορήσει και στην Αυστραλία, τον περασμένο Ιούνιο, τα οποία απευθύνονταν σε παιδιά ακόμη και  μικρότερα των έξι ετών.

Πρόκειται για τη σειρά παιχνιδιών ‘Falcon Commandos’ που κατασκευάζεται στην Κίνα και πωλείται διαδικτυακά μέσω τουλάχιστον τριών ιστοσελίδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα