Γιούνκερ: Πρέπει να αδράξουμε τη στιγμή για την ένωση της Κύπρου

default image

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως η διάσκεψη αυτή αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επανένωση, ενώ τόνισε τη στήριξη της Ευρώπης στην προσπάθεια

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρών στην ιστορική διάσκεψη για το κυπριακό της Γενεύης, κάθισε στο τραπέζι των συζητήσεων και έστειλε ενωτικό μήνυμα από το twitter. “Πρέπει να αδράξουμε τη στιγμή για την ένωση της Κύπρου. Όλοι οι Κύπριοι αξίζουν ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον” σημειώνει ο Γιούνκερ και προσθέτει: “Η ΕΕ είναι εδώ να υποστηρίξει”.


Το ελληνικό προφίλ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραθέτει φωτογραφίες της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στη Γενεύη, σχολιάζοντας την ισχυρή δέσμευσή του για συμβολή στην επίλυση του κυπριακού.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων στοχεύουν στην εξεύρεσης κατανοητής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος σε συμφωνία με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές της ΕΕ, εξηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε κείμενο έκθεσης δεδομένων θέσεων της Ευρώπης απέναντι στη θέση. Από την αρχή, η Κομισιόν και ο πρόεδρος Γιούνκερ προσωπικά είχαν αναλάβει το πολιτικό ζήτημα του κυπριακού, με την Επιτροπή να προσφέρει τεχνική και νομική υποστήριξη κατά τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης μέσω του ΟΗΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα