Λεβέντης στο NEWS 247: ‘Αν πάω ποτέ με τον Τσίπρα, να μην με ψηφίσει ούτε ένας’

Λεβέντης στο NEWS 247: ‘Αν πάω ποτέ με τον Τσίπρα, να μην με ψηφίσει ούτε ένας’
Broad meeting for the Union of Centrists parliamentary group, together with party associates and supporters, in Athens, on May 25, 2016 / , , , 25 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Τι απαντά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στα περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Φούντωσαν οι φήμες λόγω του ότι θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, τις ίδιες μέρες με τον πρωθυπουργό. "Δεν με ενδιαφέρουν τα σενάρια", λέει χαρακτηριστικά

Επιμέλεια: Μίκα Κοντορούση

Μπορεί να μην τα λένε συχνά στην Αθήνα, ωστόσο ένα νέο τετ α τετ Τσίπρα – Λεβέντη, «σιγοψήνεται» για την Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ετοιμάζει βαλίτσες για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παραβρεθεί σε τριήμερο Οικονομικό Φόρουμ με προσκεκλημένους περίπου 50-60 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων (μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν), ενώ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Βασίλης Λεβέντης ως προσκεκλημένος της Χίλαρι Κλίντον θα αποτελεί έναν εκ των ομιλητών του συνεδρίου με αντικείμενο συζητήσεων την οικονομία και το προσφυγικό, ενώ στο ίδιο συνέδριο το παρών θα δώσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως αρχηγός κράτους.

Μάλιστα, οι φήμες οργιάζουν για τετ α τετ των δύο πολιτικών, στον απόηχο του συνεδρίου, αλλά και για το ότι μακριά από την Αθήνα και τα φώτα της δημοσιότητας, «θα δοθούν επιτέλους τα χέρια για την πολυπόθητη πολιτική συνεργασία» σε ενδεχόμενες εκλογές από τον Ιανουάριο του 2017 και «πολιτικό γάμο» που θα γεφυρώσει ακόμη και τις μέχρι τώρα αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ Ένωσης Κεντρώων και ΣΥΡΙΖΑ.

«Απλώς συμπίπτουν τα ταξίδια μας. Εγώ είμαι καλεσμένος από την Ομογένεια και την Χίλαρι Κλίντον. Η ίδια προσδοκά σε βοήθεια και πολιτική στήριξη, λόγω των διασυνδέσεών μου με την Ομογένεια», αναφέρει στο NEWS 247 o Βασίλης Λεβέντης.

«Σενάρια εκλογών υπάρχουν, σενάρια συνεργασίας όμως όχι. Αυτά είναι συνομωσιολογίες δεξιών δημοσιογράφων και ανυπόστατα συμπεράσματα του Γιάννη Καλλιάνου που οδεύει επίσης προς τη ΝΔ», συμπλήρωσε ο Βασίλης Λεβέντης, καλούμενος να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί «συναντήσεων με ηρεμία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού», αλλά και μετά την απομάκρυνση του γνωστού μετεωρολόγου και μέχρι πρότινος, εκπροσώπου Τύπου της Ε.Κ.

Ο κ. Λεβέντης μάλιστα υπογραμμίζει ότι: «Υπάρχει ήδη ένας άξονας Φώφης – Σταύρου και Κυριάκου και χρεώνουν σε εμένα σχέσεις με τον Τσίπρα. Εγώ με τον πρωθυπουργό ανέπτυξα φιλική σχέση με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο να μπω στην κυβέρνηση. Ακόμη κι αν έρθει να με συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατ’ ιδίαν στις ΗΠΑ και μου ζητήσει στήριξη, δεν θα την έχει. Είμαι κεντρώος. Δεν μπαίνω σε καμία Αριστερή κυβέρνηση. Είμαστε φίλοι που συζητούν π.χ. το φορολογικό και έτσι θα παραμείνουμε», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης και διεμήνυσε: «Αν πάω ποτέ με τον Τσίπρα, να μην με ψηφίσει στις επόμενες εκλογές ούτε ένας ψηφοφόρος της Ένωσης Κεντρώων. Τελεία και παύλα».

Όσο για το πώς και υπό ποιες συνθήκες διέρρευσε η πληροφορία του κοινού ταξιδιού με τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη, ο Βασίλης Λεβέντης διευκρινίζει ότι «πρώτα το αποκάλυψα στον Νίκο Χασαπόπουλο που ήθελε να έχουμε μία συνάντηση. Του είπα: ‘μπορώ όλες τις ημέρες, εκτός από το διάστημα 17-23 Σεπτεμβρίου που θα βρίσκομαι Αμερική’ . Και από εκεί και πέρα, ξεκίνησε η συνομωσιολογία. Αλλά δεν με ενδιαφέρουν τα σενάρια που οργιάζουν, ούτε το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και ειλικρινά, δεν το περίμενα. Λυπάμαι!».

Ο κ. Λεβέντης μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, είχε τονίσει ότι το μόνο σημείο σύμπλευσής του με την κυβέρνηση είναι η απλή αναλογική.

«Ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ένας κύριος Κεγκέρογλου δήλωσε ότι έκλεισε το “κονέ” της Ένωσης Κεντρώων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω τι πάει να πει “κονέ”» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης. Επανέλαβε μάλιστα την προτροπή προς τους ψηφοφόρους του να μην τον ξαναψηφίσουν ποτέ αν συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είπα ότι δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο να κάνω; Τι να πω;» διερωτήθηκε.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα