Μητσοτάκης για Wikileaks: Ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα- Βαρουφάκη

Μητσοτάκης για Wikileaks: Ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα- Βαρουφάκη
Περιοδεία έκανε στη Λάρισα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης οπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς του νομού, Σάββατο 2 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Οι διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι γνωστές και δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για δραματοποίηση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον Τσίπρα ότι ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογήσει τη δική του ανικανότητα

“Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ”, εκτίμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις σημερινές αποκαλύψεις από το δημοσίευμα των Wikileaks κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λάρισα.

“Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης καλώντας τον κ.Τσίπρα να σταματήσει “να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα”.

Άλλωστε, υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ήταν η κυβέρνηση που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το Δ.Ν.Τ.

“Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Δήλωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών, χωρίς να υιοθετεί πάντως ευθέως τις αιχμές του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ουσιαστικά υποστήριξε ότι οι διάλογοι διέρρευσαν από ελληνική πηγή. “Κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στο αίτημα για εκλογές, υποστηρίζοντας ότι είναι ήδη αίτημα του λαού. “Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.  Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης Κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Που θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά. Που θα ξαναδώσουν πίσω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”, είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε με έμφαση ότι: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οξυγόνο.  Οξυγόνο για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Ελάτε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να τελειώσει αυτή η θλιβερή περίοδος ασφυξίας, ψέματος, υποκρισίας, λάσπης και τέλματος για τη χώρα.  Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε την καταστροφή, να βάλουμε φραγμό στην αντιδημοκρατική εκτροπή.  Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε».

Σχόλιο Μαξίμου για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης άργησε μερικές ώρες να αντιδράσει αλλά τελικά κατέληξε να πάρει τη γνωστή και αναμενόμενη θέση: την σθεναρή υποστήριξη του ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του. Επί της ουσίας των σημερινών αποκαλύψεων φυσικά, απόλυτη σιωπή.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις για τις οποίες χαίρεται, προέρχονται από τους ίδιους που έδειχναν σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα