Σαμαράς: Κάποιοι θέλουν να γκρεμίσουν το φράκτη, να τον ρίξουν
Για τη σημαντική συμβολή του φράχτη του Έβρου στην αποτροπή εισροής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα μίλησε ο πρωθυπουργός από τον Έβρο (Vid)
- 05 Ιανουαρίου 2015 10:58
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τις Καστανιές Έβρου και το στρατιωτικό φυλάκιο και μίλησε με θερμά λόγια για το φράκτη που υπάρχει στο σημείο και ο οποίος όπως είπε έχει αποτρέψει χιλιάδες λαθρομετανάστες που έμπαιναν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα μέσω Θράκης.
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε σε παρελθοντικό χρόνο για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, λέγοντας πως ο φράχτης “απέτρεψε” την είσοδό τους και “το τεράστιο πρόβλημα που είχαν δημιουργήσει και έζησε ο ελληνικός λαός”. Μάλιστα, ο αρχηγός της ΝΔ άφησε αιχμές απέναντι σε κάποιους που όπως λέει θέλουν να γκρεμίσουν αυτό το φράχτη, να βάλουν τους λαθρομετανάστες στη χώρα “και από πάνω να τους δίνουμε και ιθαγένεια και να τους δίνουμε και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο Ελληνικός λαός” σημείωσε.
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του για τον φράχτη από τον Έβρο:
“Αυτός ο φράχτης που είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα, είναι το αποτρεπτικό εμπόδιο που απέτρεψε την εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών, που έμπαιναν ανεξέλεγκτα μέσα στην Ελλάδα μέσω Θράκης και που είχαν δημιουργήσει χρόνια το τεράστιο πρόβλημα που έζησε όλος ο Ελληνικός λαός.
Και είναι αυτός ο ίδιος ο φράχτης που ορισμένοι θέλουν να τον γκρεμίσουν, να τον ρίξουν. Γιατί η δική τους άποψη είναι ότι πρέπει να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και από πάνω να τους δίνουμε και ιθαγένεια και να τους δίνουμε και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο Ελληνικός λαός”
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υποστράτηγος Αντώνιος Βιτετζάκης και ο ταξίαρχος Ιωάννης Μακρής. Χαιρέτησε προσωπικά έναν έναν τους Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο και στη συνέχεια προχώρησε μέχρι τη συνοριακή γραμμή, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο νομάρχη της περιοχής της Αδριανούπολης και τον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του τουρκικού φυλακίου.
Αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και θυμήθηκαν ότι πριν από 15 μέρες, το ίδιο ακριβώς σημείο είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μάλιστα, εκείνη την ώρα, είχε μιλήσει και τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά για να τού ευχηθεί “χρόνια πολλά” και να τον ενημερώσει ότι είναι ακριβώς στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.
Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως είναι αισιόδοξος για την έκβαση τους και τη νίκη σε αυτές της Νέας Δημοκρατίας.