‘Χαστούκι’ Wikileaks σε διαρροές από την Ουάσιγκτον: ‘Εμείς γράψαμε το έγγραφο και όχι η Αθήνα’

default image

Το Wikileaks απαντά στις εικασίες αμερικανικών ΜΜΕ πως το έγγραφο διέρρευσε από ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Που βασίστηκαν στην WSJ για να κάνουν την "υπόθεση" του. Πώς τους αδειάζει δημόσια το Wikileask

Βόμβα στα θεμέλια της συνεργασίας ΔΝΤ με την ΕΕ και την Αθήνα αποτελούν από το πρωί του Σαββάτου οι συνομιλίες Βελκουλέσκου με Τόμσεν, τις οποίες και διέρρευσε το Wikileaks. Αμέσως αναλυτές από τα διεθνή μέσα άρχισαν να σχολιάζουν το έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, με την WSJ να υποστηρίζει πως πίσω από τη διαρροή κρύβονται οι ελληνικές αρχές, με το Wikileaks να σπεύδει να διαψεύσει τον οικονομικό αναλυτή της στο twitter.

 

“Ο αναγραμματισμός του ονομάτος Velculesku ως “VELCULESCOU” υποδηλώνει πως το έγγραφο έχει γραφτεί από κάποια ελληνική υπηρεσία” αναφέρει με tweet του ο οικονομικός αναλυτής επί ευρωπαϊκών θεμάτων Marcus Walker, ο οποίος έχει έδρα το Βερολίνο και την Αθήνα.

“Θα ήταν ωραίο, αλλά το έγγραφο και η ορθογραφία του (από όπου διέρρευσε και στον ελληνικό Τύπο) είναι δικό μας” απαντά το Wikileaks στο twitter, εκθέτοντας δημόσια την εφημερίδα και τον οικονομικό της αναλυτή.

Η Μέρκελ δεν θέλει να συζητήσει για το χρέος και ο Τσίπρας δεν θέλει τώρα δύσκολα μέτρα

Επιπλέον, ο Walker σημειώνει πως η διαρροή αυτή δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έχει σκοπό να συζητήσει για το θέμα του χρέους, αλλά και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικεντρώνει στο να αποφύγει τα ιδιαίτερα επίπονα μέτρα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όλα τα παραπάνω, καταλήγει ο Αμερικανός, δείχνουν πως δεν φαίνεται πιθανή μια συμφωνία σύντομα.

Τέλος, ο Marcus Walker παρατηρεί πως, ο μέχρι πρότινος σύμμαχος της Αθήνας στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους λειτουργεί ο αποδιοπομπαίος τράγος και εκτιμά πως πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, με το να στοχεύει το ΔΝΤ, δεν αντιμετωπίζει την ελάφρυνση χρέους ως επιβράβευση. Το μόνο που επιδιώκει είναι μειώσει τα δημοσιονομικά μέτρα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα