Επικίνδυνα παιχνίδια με φόντο τη βία της ΧΑ και τα μέτρα σε δεύτερη μοίρα

Επικίνδυνα παιχνίδια με φόντο τη βία της ΧΑ και τα μέτρα σε δεύτερη μοίρα
ΒΟΥΛΗ-Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την επίθεση κατά Κουμουτσάκου σκέπασε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Τα πολιτικά παιχνίδια, η θεωρία των δύο άκρων και το φλερτ με την ακροδεξιά

Η μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης από τα μνημονιακά μέτρα στο γήπεδο του πατριωτισμού και του αντιφασισμού, με αφορμή την επίθεση ακραίων στοιχείων στο βουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο κατά τη χθεσινή συγκέντρωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε ένα κομματικό επίπεδο φάνηκε να βόλεψε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Τον πρώτο διότι χθες ψήφισε ένα ακόμη νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα δυσάρεστα μέτρα και έχει ακόμη πολλές δύσκολες αποφάσεις μπροστά του λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου. Τη δεύτερη γιατί έχοντας εφαρμόσει τα προηγούμενα χρόνια μνημόνιο και έχοντας στηρίξει τη συμφωνία και για το τρίτο, δεν έχει άλλο πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης.

Το αποτέλεσμα είναι πως η Συγγρού στρέφεται ξανά στα “εθνικά θέματα”, όπως και η Κουμουνδούρου αναζητεί πεδία “αριστερής έκφρασης”.

Στην πραγματικότητα όμως η κόντρα που ακολούθησε της επίθεσης χθες το απόγευμα κινδυνεύει να αποθρασύνει εκ νέου τη Χρυσή Αυγή και φυσικά σκέπασε τα μέτρα που περνούσαν στη Βουλή και αυτά που έπονται.

Προκαλεί πάντως απορία το γεγονός ότι σε μία συγκέντρωση, στην οποία έδωσαν το παρών πολλοί ακόμη βουλευτές και της ΝΔ (μεταξύ των οποίων ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης που χειροκροτήθηκε, καθώς και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης), οι δράστες, που όπως επιβεβαιώνεται από τα σχετικά πλάνα βρισκόταν μέσα στο μπλοκ της ΧΑ, επέλεξαν να κινηθούν κατά του κ.Κουμουτσάκου, ενός εκ των πλέον μετριοπαθών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε διαφωνήσει με τη θεωρία των δύο άκρων και τα ακροδεξιά φλερτ της κυβέρνησης Σαμαρά.

Απορία όμως προκάλεσε και το γεγονός ότι στη συνέχεια ο κ.Κουμουτσάκος ενώ “έδειξε” στην Ολομέλεια τη ΧΑ για την επίθεση εναντίον του, αποκάλεσε ηθικό αυτουργό τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Κάτι που όπως αποδείχθηκε αποτέλεσε κεντρική γραμμή της ΝΔ , καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη Λαμία επανέλαβε αυτή την κατηγορία κατά του κ.Φίλη και προανήγγειλε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξέταζε κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Παιδείας- αν και στη συνέχεια αποφασίστηκε να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Εν τω μεταξύ στελέχη της ΝΔ συνέδεαν τα ακροδεξιά στοιχεία στη συγκέντρωση με την άκρα αριστερά. Ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που γλύτωσε τον ξυλοδαρμό από τύχη δήλωσε στο NEWS 247 πως: “Οι άνθρωποι αυτοί καμία σχέση δεν είχαν με τη διαμαρτυρία του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι αρνητές των πάντων, μπαχαλάκηδες και ακραία στοιχεία της άκρας δεξιάς και της άκρας  αριστεράς. Στόχο είχαν να προβοκάρουν, να προπηλακίσουν και να αμαυρώσουν τη σημερινή διαμαρτυρία.”

Στη συγκέντρωση εκτός από βουλευτές της ΝΔ και τους Ηλία Κασιδιάρη, Αντώνη Γρέγο κα και τους βουλευτές της ΝΔ, εθεάθησαν στελέχη και άλλων κομμάτων μεταξύ των οποίων ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στελέχη που ήταν ή παραμένουν στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατήγγειλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… την αστυνομία, με το επιχείρημα ότι την αφόπλισε η κυβέρνηση της αριστεράς.

Η οποία κυβέρνηση της αριστεράς έσπευσε σε μία δύσκολη πολιτικά ημέρα (νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως ο φράκτης δε θα πέσει, ενώ το ίδιο βράδυ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων) να αξιοποιήσει τις δηλώσεις των νεοδημοκρατών, καταγγέλλοντας παιχνίδια με την ακροδεξιά, τα οποία εν τέλει γύρισαν κατά της ΝΔ.

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε τόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη: “Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα. Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κου Κουμουτσάκου.Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς.”

Υπενθυμίζεται ότι η ευρισκόμενη σε προεκλογική περίοδο αξιωματική αντιπολίτευση είχε σηκώσει τους τόνους μετά τις δηλώσεις Φίλη πως η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία, αλλά εθνοκάθαρση, με το Μαξίμου από την πρώτη στιγμή να τηρεί διακριτικές αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας.

Σε αντίθεση με το παρελθόν πάντως, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, δεν καταγγέλθηκε η στάση της αστυνομίας ούτε το παρακράτος, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ομολογία πως η περίφημη κάθαρση των σωμάτων ασφαλείας από ακροδεξιά στοιχεία δεν έγινε ποτέ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα