Διαξιφισμοί Βενιζέλου – Σκουρλέτη για παράλληλο τραπεζικό σύστημα

Διαξιφισμοί Βενιζέλου – Σκουρλέτη για παράλληλο τραπεζικό σύστημα

«Ζείτε σε παράλληλο σύμπαν» είπε ο Βενιζέλος και κατηγόρησε τον Φίλη για «διεθνιστικό αριστερό λόγο»

Τα ξίφη τους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το παράλληλο τραπεζικό σύστημα που πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διασταύρωσαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο κ. Δραγασάκης είπε την καταπληκτική ιδέα του για το παράλληλο σύστημα των μη συστημικών τραπεζών το οποίο όμως δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία» είπε ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ζει σε «παράλληλο σύμπαν». «Δεν υπάρχουν αυτά ! Προσγειωθείτε στον σκληρό κόσμο επί τη βάσει του οποίου θα κριθείτε» πρόσθεσε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρόικας. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι έκανε στροφή 180 μοιρών «στα μουλωχτά» στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. «Είχατε ως σημαία σας την κρατικοποίηση των τραπεζών και τώρα ενεργείτε για τη συμμετοχή των ιδιωτών» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν πάμε σε παράλληλο σύμπαν αλλά πάμε να εξασφαλίσουμε τους όρους απεμπλοκής της χώρας» απάντησε ο κ. Σκουρλέτης. Υπερασπίστηκε, μάλιστα, την ανακεφαλαιοποίηση υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να διασφαλίσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα. Υπογράμμισε, επίσης ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να διαχωρίσει το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τη διαδικασία αξιολόγησης, πράγμα που αναγνώρισε και ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

Βενιζέλος: ο Φίλης αναπολεί έναν διεθνιστικό αριστερό λόγο

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε, όμως, κριτική στην κυβέρνηση και για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη περί γενοκτονίας. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι από τη μία πλευρά «ηγεμονεύουν» οι αντιλήψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, αλλά από την άλλη ο κ. Φίλης διατηρεί «την ανάμνηση ενός διεθνιστικού αριστερού λόγου». Καταλόγισε, μάλιστα στην κυβέρνηση «διπλή ρητορεία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα