Κουίκ κατά των πολυεθνικών εταιρειών ζυθοποιίας. Καταγγέλλει την επιτροπή Ανταγωνισμού

Κουίκ κατά των πολυεθνικών εταιρειών ζυθοποιίας. Καταγγέλλει την επιτροπή Ανταγωνισμού

Με επιστολή σε Σταθάκη-Παπαγγελόπουλο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θέτει ζήτημα σκόπιμης καθυστέρησης καθαρογραφής απόφασης σχετικά με μονοπώλιο και χειραγώγηση της ελληνικής αγοράς σε βάρος των Ελλήνων ζυθοποιιών

Σε σοβαρές καταγγελίες για μονοπώλιο και χειραγώγηση της ελληνικής αγοράς από πολυεθνικές εταιρείες ζυθοποιίας, σε βάρος των ελληνικών, αλλά και για σκόπιμη καθυστέρηση λήψης αποφάσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προβαίνει ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, με επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και Πάταξης της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η επιστολή έχει ως θέμα την 17μηνη καθυστέρηση καθαρογραφής της απόφασης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε καταγγελίες εις βάρος πολυεθνικών εταιρειών ζυθοποιίας.

Το ζήτημα είχε θίξει ο κ.Κουίκ από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της σχετικής επιστολής:

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιο Σταθάκη

Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο

ΚΟΙΝ: Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη

ΘΕΜΑ: Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Κύριοι Υπουργοί,

Η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού επί 17 ολόκληρους μήνες (!) από την άνοιξη του 2014… καθαρογράφει απόφασή της, η οποία αφορά καταγγελίες για μονοπώλιο και χειραγώγηση της ελληνικής αγοράς από πολυεθνικές εταιρείες ζυθοποιίας, σε βάρος των ελληνικών.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να ευσταθεί, για παράδειγμα, η δικαιολογία την οποία μου έδωσε, σε δύο συναντήσεις που είχα μαζί του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτριος Κυριτσάκης, ότι τον τελευταίο καιρό έχει μείνει μόνο με έναν εισηγητή.

Σημειώνω, μάλιστα, ότι μου απάντησε αρνητικά σε σχετική πρότασή μου, να προωθήσει νέους εισηγητές εκ των έσω, από τα ικανά στελέχη και με πλήρη επιστημονική επάρκεια που έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Την παρούσα επιστολή την αποστέλλω στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού διότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι της αρμοδιότητάς του.

Την αποστέλλω επίσης και στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης διότι ως μέλος της σημερινής κυβέρνησης οφείλω να ζητήσω να διερευνηθεί εάν προκύπτει ή όχι σκόπιμη καθυστέρηση της καθαρογραφής και έκδοσης της απόφασης, όπως κυκλοφορεί στην αγορά της ελληνικής ζυθοποιίας, αντιμέτωπη με ένα σχεδόν μονοπωλιακό καθεστώς των γνωστών ξένων πολυεθνικών που τον τελευταίο καιρό έχουν εξαγοράσει και γνωστά ελληνικά σήματα.

Με εκτίμηση,

ΤΕΡΕΝΣ- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα