‘Πατριδοκαπηλία και λαϊκισμό’ καταγγέλλει ο Σκουρλέτης για το Φίλη

‘Πατριδοκαπηλία και λαϊκισμό’ καταγγέλλει ο Σκουρλέτης για το Φίλη
Ευρωκίνηση

Κάνει λόγο για στημένη επιχείρηση στοχοποίησης υπουργών από τη ΝΔ

Στήριξη στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη όχι για τις δηλώσεις του περί της γενοκτονίας των Ποντίων αλλά για τις επιθέσεις που δέχεται από τη ΝΔ η οποία ζητεί σύσσωμη την αποπομπή του παρέσχε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης επαναλαμβάνοντας πάντως ότι η θέση της πολιτείας για τη γενοκτονία των Ποντίων είναι δεδομένη.

«Η είδηση δεν είναι τι είπε ο κύριος Φίλης ερωτώμενος για μια θέση που είχε γράψει ως δημοσιογράφος ένα χρόνο πριν αλλά η πατριδοκαπηλία και η στημένη επιχείρηση στοχοποίηση εναντίων των υπουργών, έναν προς έναν, με τη βοήθεια των συστημικών μέσων ενημέρωσης» είπε ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ζήτησαν επίμονα να αποπεμφθεί ο υπουργός Παιδείας. «Αντέχουμε σε αυτόν τον πόλεμο. Πάψτε να κάνετε επικίνδυνα παιχνίδια. Ο λαϊκισμός έχει τα όριά του. Έλεος!» πρόσθεσε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Σκουρλέτης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Λίγο νωρίτερα ο εισηγητής της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο, Κώστας Σκρέκας, είχε διερωτηθεί μήπως ο υπουργός Παιδείας ακολουθεί «πολιτική κατευνασμού» προς την Τουρκία. Σε χαμηλότερους τόνους ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, είχε καλέσει τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να μην ασκεί εξωτερική πολιτική. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα